Slovenský boccista siahal na medailu, v dramatickom súboji napokon neuspel

Róbert Mezík.
Róbert Mezík. (Autor: TASR)
TASR|1. sep 2024 o 19:04 (aktualizované 1. sep 2024 o 19:09)

Róbert Mezík nezakončil svoje účinkovanie na PH 2024 ziskom cenného kovu.

PARÍŽ. Slovenský reprezentant v boccii Róbert Mezík v Paríži nedosiahol na svoju prvú medailu z paralympijských hier.

V napínavom boji o bronz nakoniec podľahol Thajčanovi Watcharaphonovi Vongsovi tesne 2:3, keď rozhodla až posledná smena.

Mezík zaznamenal v A-skupine tri víťazstvá. Najprv si poradil s Mariom Sayesom zo Salvádoru 6:1, následne zdolal i domáceho Faycala Meguenniho 8:0 a v záverečnom skupinovom dueli si pripísal senzačný triumf nad štvornásobným paralympijským víťazom Vongsom 5:1.

Vo štvrťfinále potom zdolal Argentínčana Luisa Cristalda 5:4. Následne však bol v semifinále nad jeho sily Muhammad Bintang Herlangga z Indonézie, ktorému podľahol 1:6.

Mezík viedol v súboji o bronz po úvodných dvoch hrách 2:0, svoju tretiu však nevyhral a Vongsa znížil na 1:2.

V poslednej mali obaja svoje loptičky v tesnom blízkosti bielej, rozhodcovia tak museli premeriavať vzdialenosti a dve Thajčanove boli o milimetre bližšie.

Keďže Mezík už minul všetkých šesť svojich loptičiek, z triumfu 3:2 sa tešil jeho súper, ktorý ďalšie dve už ani neodhádzal.

"Bol to veľmi dobrý zápas, boj o každú loptičku, no bohužiaľ to nevyšlo. Viedol som 2:0, no nevyhral som svoju tretiu zmenu a potom mal výhodu on," zhodnotil svoje posledné vystúpenie v dvojhre.

Štvornásobný paralympijský šampión Vongsa v záverečnej zmene využil svoje bohaté skúsenosti.

"Hlavný problém bol, že dal jednu loptičku pred a druhú za jacka, ktorá bola naň nalepená. To sa potom už veľmi ťažko hrá.

Dnes to nebol dobrý deň, boli to všetko pekné zápasy, ale rozhodovali malé chyby. Štvrté miesto je nádherné, ale zároveň aj to najhoršie," dodal.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Paralympijské»Slovenský boccista siahal na medailu, v dramatickom súboji napokon neuspel