Bilalov dostal za zranenie Marcela Hossu dištanc

Marcel Hossa si nedávno zahral aj v zápase hviezd.
Marcel Hossa si nedávno zahral aj v zápase hviezd. (Autor: SITA)
SITA|21. jan 2014 o 13:30

Rozhodcovia zákrok Bilalova na koleno Marcela Hossu nechali bez povšimnutia, no disciplinárka mu okrem dvojzápasového dištancu doplnila do zápisu aj trest do konca duelu.

MOSKVA. Športovo-disciplinárna komisia Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) v utorok udelila dvojzápasový dištanc pre obrancu Iľšata Bilalova z Amuru Chabarovsk za zákrok, pri ktorom zranil slovenského útočníka Marcela Hossu z Dinama Riga.

Dvadsaťdeväťročný ruský bek v 27. min nedeľňajšieho zápasu v lotyšskej Rige za stavu 2:0 pred domácich atakoval v strednom pásme slovenského útočníka, ktorý si pri tom zranil koleno.

Rozhodcovia si faul nevšimli

Rozhodcovia zákrok Bilalova nechali bez povšimnutia, no spomenutá komisia mu okrem dvojzápasového dištancu doplnila do zápisu o stretnutí aj trest do konca duelu.

Marcel Hossa je v kádri Slovenska na zimné olympijské hry do Soči, najnovšie zranenie by však jeho účasť nemalo ovplyvniť.

Opora Rigy odohrala v tejto sezóne 46 stretnutí základnej časti, v ktorých strelila dvadsať gólov a pridala osemnásť asistencií. Na Hossovom konte je aj osem plusových bodov.

Koukal je ruským rekordérom

Český útočník Petr Koukal sa stal rekordérom KHL aj najvyšších ruských súťaží. Tridsaťjedenročný center z tímu Neftechimik Nižnekamsk totiž strelil do bránky domáceho mužstva Traktor Čeľabinsk dva góly, ktoré od seba delilo len jedenásť sekúnd.

Doterajším minimom bol dvadsaťsekundový odstup medzi presnými zásahmi Iľju Gorochova (Dinamo Moskva) z 29. decembra 2011 do bránky Torpeda Nižnij Novgorod.

Pred štartom KHL držal rekordný zápis Maxim Sušinskij, ktorý v septembri 2006 ako hráč SKA Petrohrad strelil tímu HK MVD dva góly v rozpätí 21 sekúnd. Správu priniesol oficiálny web KHL.

Minimom v zámorskej NHL je rovnako osemsekundový odstup medzi dvoma presnými zásahmi jedného hráča.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Bilalov dostal za zranenie Marcela Hossu dištanc