Francúzky zvíťazili v štafete, Slovenky dobehli o jedno kolo

Víťazný tím Francúzska.
Víťazný tím Francúzska. (Autor: TASR/ANSA)
TASR|22. jan 2023 o 14:25

Slovenské biatlonistky nastúpili v zložení Paulína Bátovská Fialková, Mária Remeňová, Ivona Fialková a Zuzana Remeňová.

Svetový pohár v biatlone 2022/2023

1.

Francúzsko

1:07:21,3 h

(0+2)

2.

Švédsko

+ 45,2 s 

(0+8)

3.

Nemecko

+ 1:16,9 min 

(0+10)

4.

Taliansko

+ 1:30,4 min 

(1+6)

5.

Rakúsko

+ 1,56,1 min 

(0+3)

6.

Nórsko

+ 2:35,4 min 

(3+9)

14.

Slovensko

+1 kolo 

(2+11)

ANTERSELVA. Slovenské biatlonistky Paulína Bátovská Fialková, Mária Remeňová, Ivona Fialková, Zuzana Remeňová obsadili v nedeľňajších pretekoch Svetového pohára v talianskej Anterselve 14. miesto v štafete na 4x6 km.

Zvíťazili Francúzky v zložení Lou Jeanmonotová, Anais Chevalierová-Bouchetová, Chloe Chevalierová Julia Simonová pred Švédkami a Nemkami.

Boli to záverečné štafetové preteky pred MS v Oberhofe. Francúzky predviedli suverénny výkon, ktorý predznamenala už Lou Jeanmonnotová vydarenou bežeckou časťou a jedinou chybou v stojke.

Na odovzdávku prišla o osem sekúnd skôr než Švédka Perssonová. Po prvej zo štyroch častí boli na treťom mieste Talianky.

Francúzka Chevalierová-Bouchetová nadviazala na výkon krajanky, bežecky bola suverénna a nevykoľajil ju ani vietor na ležke. Spravila len jednu chybu, v stojke bola stopercentná a odovzdala o 31 sekúnd skôr než Wiererová.

Chevalierová pokračovala vo francúzskej dominancii, keď predviedla bezchybnú streľbu, no Švédka výbornou bežeckou časťou zmazala z francúzskeho náskoku 18 sekúnd. Líderka SP Julia Simonová štartovala s 13-sekundovým náskokom.

Švédka Elvira Öbergová však zaostala v rýchlosti streľby, pričom obe biatlonistky boli stopercentné. Simonová si postupne vypracovala náskok, na záverečnej položke absolvovala dve dobíjania a napokon potvrdila suverenitu Francúzok.

Slovenky štartovali so sestrami Fialkovými a Remeňovými s cieľom držať sa čo najdlhšie a čo najvyššie. Bátovská Fialková sa po štarte dostala cez viacero súperiek až na 5-6. miesto.

Na ležke sa zdržala príliš dlho, potrebovala dva náhradné náboje a pád na 17. miesto znamenal aj stratu 35 sekúnd. Remeňová si odbehla prvé kolo so Švajčiarkou Elisou Gasparinovou.

Na ležke spravila dve chyby a manko 1:16 znamenalo zosun na 16. pozíciu a stratu 2:14. Neskôr odovzdala na 15. mieste s odstupom 3:37.

Ivona Fialková zvládla ležku a s mankom 4:02 sa posunula na 14. miesto. Na stojke trafila z ôsmich nábojov iba tri terče a v trestnom kole ju predbehla francúzska štafeta. Výsledkom bola 14. priečka.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Biatlon»Francúzky zvíťazili v štafete, Slovenky dobehli o jedno kolo