Strava v karanténe sa nedá jesť. Každý deň plačem, vraví Ruska

Valerija Vasnecovová.
Valerija Vasnecovová. (Autor: SITA/AP)
Miloslav Šebela|5. feb 2022 o 14:55

Za päť dní v izolácii biatlonistka schudla a zoslabla.

BRATISLAVA. Keď po prílete do Pekingu zistila, že má pozitívny test na covid-19, ostala Valerija Vasnecovová nemilo prekvapená. Ruská biatlonistka bola v tejto sezóne stabilnou účastníčkou miešanej aj ženskej štafety.

Vo Svetovom pohári so ženskou štafetou zakaždým skončila do tretej priečky. Aj v Pekingu verila, že na zimných olympijských hrách môže bojovať o medailu. 

Miesto toho však skončila v karanténe. Či sa ešte na olympijských hrách predstaví nie je jasné. V izolácii sa začalo jej trápenie. Ľudia, ktorí sú v karanténe, nesmú opustiť svoju izbu. Organizátori na to veľmi dbajú. 

Schudla a zoslabla

Biatlonistke Ruského olympijského výboru tak nosia stravu dobrovoľníci. Ako športovkyňa je zvyknutá na pestrú a zdravú stravu. 

Lenže ako človek, ktorý ostal v karanténe, nemá na výber. Vasnecovová sa na sociálnych sieťach posťažovala, že strava, ktorú dostáva je hrozná.

Za päť dní vraj výrazne schudla.

Hoci sa dožadovala nejakej zmeny, stále jej nosili to isté. „Tak týmto ma tu kŕmia na raňajky, obed aj večeru už päť dní,“ napísala k fotografii, ktorú zverejnila na sociálnej sieti Instagram. 

Na snímke je omáčka, pár mdlých zemiakov, kúsok bledého kuraťa, kotleta, ktorá pôsobí odpudivo a zopár cestovín. 

(Autor: Instagram V. Vasnecovovej)

Jedla len cestoviny

„Trčia mi už kosti. Nič druhé nedostávam, výsledky testov mi nik neoznámil. Celý deň tu len spím, keďže nemám síl ani vstať z postele. Za deň zjem len tri hrste makarónov (cestovín), pretože zvyšok sa nedá zjesť.

Dnes som zjedla všetok tuk, ktorý nám dávajú miesto mäsa, pretože som nesmierne hladná,“ napísala 24-ročná Vasnecovová. 

Po pár dňoch v karanténe sa jej stav zhoršil.

Trápia ju bolesti žalúdka, má kruhy pod očami a zoslabla. „Chcem, aby sa to už skončilo. Každý deň plačem. Nevládzem,“ priznala. 

V prípade, že by biatlonistka mala dva negatívne testy v rozpätí 24 hodín, môže sa zapojiť do súťaží. Je však otázne v akej forme by po tejto karanténe nastúpila. 

Na druhý deň po zverejnení jej statusu, sa kvalita stravy zlepšila. V sobotu mala na raňajky aj jogurt a kúsky lososa. 

Miešaná štafeta Ruského olympijského výboru si v sobotu vybojovala bronzové medaily, keď nestačila len na Francúzov a víťazných Nórov.

Všetky informácie o ZOH Peking 2022

Nachádzate sa tu:
Domov»Olympiáda Peking 2022»Program a výsledky»Biatlon»Strava v karanténe sa nedá jesť. Každý deň plačem, vraví Ruska