18.02.2022 00:00
Deň 14
Peking 2022
Koniec

Už chcem ísť domov, vravela so slzami v očiach. Davidovej tesne ušla medaila

Markéta Davidová.
Markéta Davidová. (Autor: TASR/AP)
TASR|18. feb 2022 o 14:00

Štvrté miesto si nik nepamätá, žialila česká biatlonistka Markéta Davidová.

ČANG-ŤIA-KCHOU. Českej biatlonistke Markéte Davidovej len tesne ušla premiérová medaila zo zimných olympijských hier.

V piatkových pretekoch s hromadným štartom v Pekingu jej zostalo iba nepopulárne štvrté miesto, z čoho bola veľmi sklamaná.

"Chutí horko. Teraz ma to veľmi mrzí, štvrté miesto si nikto za rok pamätať nebude. O koľkých štvrtých miestach na olympiáde sa hovorí?" pýtala sa tak trochu aj sama seba v mixzóne.

Dvadsaťpäťročná pretekárka vybehala do posledného kola s tesným mankom na druhú a tretiu pretekárku. Tými však boli elitné nórske biatlonistky a povestné bežkyne Tiril Eckhoffová a Marte Olsbuová Röiselandová.

"Dúfala som, bojovala som až do konca. V predchádzajúcich pretekoch sme videli, že tu je možné všetko. Snažila som sa, ale jednoducho si tie sily rozvrhli dobre."

Po pretekoch si vyčítala svoj výkon na strelnici: "Pokazila som si to tam," uviedla, no rovnako štyri chyby v náročných veterných podmienkach spravili aj medailistky.

"No tak to chcelo strieľať ešte lepšie," zdôraznila so slzami na krajíčku.

"V ľahu to bolo na nulu, ale v stoji som si tú poslednú položku ešte mohla postrážiť," dodala a rýchlo sa ponáhľala do útrob biatlonového štadióna v Čang-ťia-kchou. "Už chcem ísť domov."

V piatok to bol najlepší výsledok Davidovej na čínskej olympiáde. Už istá víťazka malého glóbusu za vytrvalostné preteky vo Svetovom pohári bola blízko medaily aj v tejto disciplíne, no jednou chybou na poslednej položke sa o ňu pripravila a skončila šiesta.

Šprint a stíhačka jej už tak nevyšli, keď obsadila 41. respektíve 28. miesto.

Všetky informácie o ZOH Peking 2022

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Olympijské hry»Olympiáda Peking 2022»Program a výsledky»Biatlon»Už chcem ísť domov, vravela so slzami v očiach. Davidovej tesne ušla medaila