Známy nórsky biatlonista v hoteli vystrelil z pušky, incident vyšetrujú

Sturla Holm Laegreid.
Sturla Holm Laegreid. (Autor: TASR/Keystone via AP)
Sportnet|17. dec 2023 o 11:40

Ospravedlňujem sa biatlonovej rodine, tímovým kolegom aj majiteľovi hotela za to, čo sa stalo, uviedol.

LENZERHEIDE. Popredný nórsky biatlonista Sturla Holm Laegreid dostal zákaz štartovať na pretekoch s hromadným štartom na podujatí Svetového pohára vo švajčiarskom Lenzerheide.

Dôvodom je porušenie bezpečnostných predpisov, píše Medzinárodná biatlonová únia (IBU) na svojom webe.

Laegreid sa postaral o incident, keď v ubytovacích priestoroch nórskeho tímu narábal so súťažnou puškou, z ktorej došlo k výstrelu.

V rozhovore pre nórsku televíziu NRK potvrdil, že omylom vystrelil z pušky v tímovom hoteli. Našťastie sa pri incidente nikto nezranil, projektil zasiahol stenu.

Prípad vyšetrujú švajčiarske úrady. Spolu s Jednotkou integrity biatlonu pracujú na zhromaždení ďalších informácií. O prípadných ďalších sankciách pre 26-ročného Nóra budú informovať.

"Hlboko ma mrzí tento incident a úprimne sa ospravedlňujem celej biatlonovej rodine, mojim tímovým kolegom a majiteľovi hotela za to, čo sa stalo. Toto je brutálna pripomienka mne a všetkým biatlonovým športovcom, aké dôležité sú v skutočnosti bezpečnostné pokyny," uviedol Laegreid.

"IBU oceňuje zodpovedné správanie nórskeho tímu a športovca tým, že incident nahlásili a uvedomujú si dôležitosť bezpečnostných predpisov," napísala organizácia.

Leagreidovi sa vo švajčiarskom stredisku darilo. Najskôr v šprinte skončil na 4. mieste s čistou streľbou, v stíhačke svoj výkon povýšil na 3. miesto, čím uzavrel čisto nórske pódium. Z 30 výstrelov urobil len jednu chybu. Pred týždňom v Hochfilzene skončil druhý.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Biatlon»Známy nórsky biatlonista v hoteli vystrelil z pušky, incident vyšetrujú