11.02.2022 00:00
Deň 7
Peking 2022
Koniec

Röiselandová je po skvelom výkone zlatá, Paulínu Fialkovú zradil posledný výstrel

Paulína Fialková na ZOH 2022 v Pekingu.
Paulína Fialková na ZOH 2022 v Pekingu. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|11. feb 2022 o 11:00 (aktualizované 11. feb 2022 o 11:56)

Biatlonistky išli šprint na ZOH 2022 v Pekingu, do stíhačky pôjde aj Ivona Fialková.

Biatlon na ZOH 2022

Ženy - šprint na 7,5 km:

PEKING. Nórska biatlonistka Marte Olsbuová-Röiselandová získa zlatú medailu v šprinte žien na 7,5 kilometra na zimných olympijských hrách v Pekingu.

Na stupňoch víťazov ju doplnili strieborná Švédka Elvira Öbergová a bronzová Talianka Dorothea Wiererová.

Skvelý výkon podala slovenská biatlonistka Paulína Fialková, ktorá chybovala až na poslednom desiatom terči a mohla zabojovať aj o cenné kovy.

Napokon obsadila 14. miesto, v cieli odstup +1:27,7 min. Ak by nemusela zamieriť na trestný okruh, mohla by v cieli bojovať o 5. priečku, ktorá patrila Nórke Ingrid Landmarkovej Tandrevoldovej s mankom + 1:00,2 min.

V prípade úspechu by si vyrovnala pod piatimi kruhmi svoje osobné maximum, ktorým tak zostáva piata priečka z vytrvalostných pretekov v Pjongčangu.

Po nej išli na trať aj jej krajanky. Ivona Fialková minula štyrikrát a obsadila 41. priečku s odstupom +2:27,5. Na strelnici mala bilanciu 1+3.

Henrieta Horvátová obsadila 72. priečku, keď netrafila jeden terč v ľahu a v cieli mala manko +3:36,4. Nepredstaví sa tak v stíhacích pretekoch.

Rovnako ako Veronika Machyniaková, ktorá dokončila preteky na 88. pozícii s mankom +5:28,9 min a tromi trestnými okruhmi (2+1).

Röiselandová potvrdila post najlepšej biatlonistky sezóny. Vo Svetovom pohári jej patrí žltý dres líderky celkového poradia i červený pre najlepšiu ženu šprintu. Pri ideálnych poveternostných podmienkach neminula terč, tak ako päť najlepších žien v cieli a triumfovala s pohodlným náskokom 30,9 s.

"Dnes to bola pre mňa dokonalá jazda. Zrejme to boli moje najlepšie preteky v kariére a vyšlo to práve na olympiáde. Tieto trate mimoriadne bolia, no cítim sa silná. Už mám tri medaily a olympiáda iba začala. To je sen," tešila sa zlatá Nórka v rozhovore pre Eurosport.

Röiselandová vybojovala svoj prvý individuálny najcennejší kov pod piatimi kruhmi po zlate z miešanej štafety v Pekingu. Vo vytrvalostných pretekoch bola bronzová. Celkovo už má v zbierke päť medailí.

Strieborná Öbergová získala svoju prvú medailu na vrcholnom podujatí. Prvého individuálneho cenného kovu sa dočkala aj 31-ročná talianska stálica biatlonových podujatí Wiererová. Tá mala doteraz na konte z olympiády iba dva bronzy zo štafiet.

Všetky informácie o ZOH Peking 2022

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Olympijské hry»Olympiáda Peking 2022»Program a výsledky»Biatlon»Röiselandová je po skvelom výkone zlatá, Paulínu Fialkovú zradil posledný výstrel