Čo robili Fialkové vo Švédsku? Pripravovali sme sa na Giro, vraví Paulína

Paulína Fialková (vľavo) a jej sestra Ivona Fialková.
Paulína Fialková (vľavo) a jej sestra Ivona Fialková. (Autor: SME archív - Gabriel Kuchta)
Miloslav Šebela|11. dec 2020 o 11:41

Fialkové idú prvé preteky v sezóne.

BRATISLAVA. V lete a na jeseň dreli a trénovali, aby boli počas sezóny v najlepšej forme. Lenže keď sa preteky spustili, sestry Paulína a Ivona Fialkové ich sledovali len v televízii.

Do pasce koronavírusu padli aj najlepšie slovenské biatlonistky. Štyria členovia ich tímu mal pozitívny test na Covid-19 a museli ostať v karanténe v Štokholme.

"Boli sme z toho smutné, ale boli sme pripravené na to, že to bude divná sezóna a niečo podobné sa môže stať," vravela Paulína Fialková pre stránku Slovenský Biatlon.

V izbe trénovali

V Štokholme boli v izbách každý zvlášť. V čase, keď ich súperky už súťažili, Fialkové nemohli ani len normálne trénovať.

"Čo sa dá robiť v karanténe? Jediné, čo sme mohli využiť, bol stacionárny bicykel, ktorý sme si rozložili v izbe. Možno sme teraz mali ísť skôr na cyklistické preteky, ako na biatlonové," vysvetľovala mladšia zo sestier Ivona.

"Pripravovali sme sa na Giro," doplnila ju Paulína.

V Rakúsku museli improvizovať

Po ukončení karantény cestovali do Rakúska, kde chceli trénovať. Lenže plány im opäť nevyšli.

V Obertilliachu boli návaly snehu. Také extrémne, že neboli udržiavané nielen bežecké trate, ale problém bol aj jazdiť po ceste.

Fialkové tak opäť nemohli naplno trénovať.

"Museli sme improvizovať. A teraz nás čaká previerka. Nevieme, čo máme očakávať a kam sa zaradíme v konkurencii,“ vravela Ivona pred piatkovým šprintom v rakúskom Hochfilzene.

"Či to bude úspešný návrat, to je otázne a predčasné," dodala Paulína.

V piatok nastúpia biatlonistky v šprinte (od 11.30), v sobotu o 11.45 ich čaká súťaž štafiet. V nedeľu od 11.45 sa najlepších 60 zo šprintu predstaví v stíhacích pretekoch.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Biatlon»Čo robili Fialkové vo Švédsku? Pripravovali sme sa na Giro, vraví Paulína