Berdych vyradil v Miami Federera

TASR|31. mar 2010 o 08:59

Švajčiarsky tenista Roger Federer skončil svoje účinkovanie na prestížnom turnaji ATP v Miami v osemfinále.

MIAMI. Švajčiarsky tenista Roger Federer skončil svoje účinkovanie na prestížnom turnaji ATP v Miami v osemfinále, v ktorom ako nasadená jednotka prekvapujúco podľahol Čechovi Tomášovi Berdychovi 4:6, 7:6 (3), 6:7 (6).

V pavúku mužskej dvojhry tak nefiguruje už ani jeden z trojice najvyššie nasadených hráčov. Druhý nasadený Srb Novak Djokovič skončil na rakete Belgičana Oliviera Rochusa, obhajca titulu Škót Andy Murray nestačil na Američana Mardyho Fisha.

Federer v dueli proti Berdychovi doplatil na veľké množstvo nevynútených chýb a nízku percentuálnu úspešnosť využívania brejkbalov, z 12 možností premenil iba dve. "Bol to ťažký zápas. Som sklamaný, že ani jeden z dvoch významných turnajoch v Amerike mi nevyšiel podľa predstáv. Musím si to celé rozanalyzovať, pretože moje terajšie výkony majú ďaleko od optima. Sám si to neviem vysvetliť, pretože na Australian Open v Melbourne som hral v skvelej forme. Vo februári som prekonal zápal pľúc, choroba mi možno odčerpala priveľa síl," povedal pre akreditované médiá Federer, ktorý pred dvomi týždňami v Indian Wells vypadol v 3. kole po prehre s Cyperčanom Marcosom Baghdatisom.

Berdych označil víťazstvo nad Federerom v Miami za jedno z najcennejších v kariére. Rodák z Valašského Meziříči zdolal svetovú jednotku predtým iba jediný raz - v roku 2004 na olympijskom turnaji v Aténach. "Vyhrať nad svetovou jednotkou a najlepším tenistom v histórii je skvelý pocit. Nebolo to však finále, musím sa sústrediť na ďalší zápas. Vo štvrťfinále má čaká Španiel Fernando Verdasco a to bude veľmi ťažký súper," povedal český daviscupový reprezentant.

dvojhra - muži - osemfinále: Robin Söderling (5-Švéd.) - Fernando Gonzalez (9-Chile) 6:0, 6:7 (3), 6:2, Rafael Nadal (4-Šp.) - David Ferrer (15-Šp.) 7:6 (5), 6:4, Fernando Verdasco (10-Šp.) - Marin Čilič (7-Chorv.) 6:4, 7:6 (3), Tomáš Berdych (16-ČR) - Roger Federer (1-Švajč.) 6:4, 6:7 (3), 7:6 (6)

dvojhra - ženy - štvrťfinále: Marion Bartoliová (13-Fr.) - Yanina Wickmayerová (12-Belg.) 6:4, 7:5

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Berdych vyradil v Miami Federera