Apollo šetrilo svoje sily, no ostáva naďalej suverénne. Vo finále ho čaká domáci tím

Bejzbalisti BK Apollo Bratislava.
Bejzbalisti BK Apollo Bratislava. (Zdroj: WBSC Europe)
Ján Jabrocký|9. jún 2024 o 10:01

Bejzbalisti bratislavského klubu ovládli základnú skupinu turnaja.

BRATISLAVA. Bejzbalisti bratislavského Apolla vyhrali aj tretí zápas v základnej skupine európskeho Federations Cupu, keď zdolali Zürich vysoko 18-9. Do nedeľného finále tak postupujú z prvého miesta.

Bratislavčania už ale pred zápasom vedeli, že majú finále isté. Postup im totiž zaručila piatková výhra Varaždínu nad Zürichom.

I preto dali tréneri slovenského majstra príležitosť aj hráčom, ktorí nepatria do základného kádra. Tí sa jej chopili veľmi dobre a už v prvých troch zmenách súperovi nadelili 13 dobehov.

V druhej polovici duelu už Bratislavčania trochu ubrali nohu z plynu a súper pomaličky začal sťahovať rozdiel, ale nakoniec Švajčiari dokázali získať iba 9 bodov.

Pálkari Apolla v zápase nakoniec nazbierali celkom 19 úspešných odpalov, ku ktorým pridali aj deväť získaných met zadarmo.

Matej Rudohradský bol so štyrmi hitami najlepším pálkarom stretnutia. Jeho spoluhráč Filip Zrubec sa zaskvel štvorbodovým grand slam homerunom.

Bejzbalisti BK Apollo Bratislava.
Bejzbalisti BK Apollo Bratislava. (Zdroj: WBSC Europe)

„Keďže sme mali istý postup do finále a mali sme aj istý triumf v skupine, tak sme k tomu tak aj pristúpili. Pošetrili sme si ruky aj poliarov na finálový zápas.

Tým pádom sme sa s nimi trochu trápili a nedopadlo to tak, ako sme si predstavovali, že to neskončilo o rozdiel.

Nabudené hlavy máme. Zobudili sme pálky a dúfajme, že to zajtra dopadne tak, ako si predstavujeme,“ hodnotil zápas Matej Rudohradský.

Pre Bratislavčanov je dôležité, že si na finále pošetrili svojich najlepších nadhadzovačov.

Vo finále ich čaká súboj s domácim Varaždínom, ktorý už Apollo dokázalo poraziť v základnej skupine.

„Chceme zvíťaziť. Všetci sme pripravení. Chlapci vedia, čo majú robiť. Rúk máme dosť,“ neskrýva ambície manažér Apolla Martin Brunegraf.

V prípade víťazstva by Bratislavčania zaistili pre Slovensko miestenku na budúcoročnom European Cupe, ktorý je v hierarchii európskych pohárov druhý najvyšší pod Pohárom Majstrov. Finálový duel oba tímy rozohrajú v 14:00.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Ostatné športy»Apollo šetrilo svoje sily, no ostáva naďalej suverénne. Vo finále ho čaká domáci tím