Beckov premožiteľ Marčenko vyradil aj Lacka

SITA|9. okt 2009 o 16:33

Slovenský tenista Lukáš Lacko prehral v piatkovom stretnutí štvrťfinále dvojhry na turnaji ATP v belgickom Monse s ukrajinským kvalifikantom Iľjom Marčenkom.

MONS. Slovenský tenista Lukáš Lacko prehral v piatkovom stretnutí štvrťfinále dvojhry na turnaji ATP Challenger Tour Ethias Trophy v belgickom Monse (dotácia 106 500 eur, tvrdý povrch Greenset v hale) s ukrajinským kvalifikantom Iľjom Marčenkom za 150 minút 1:6, 7:6 (3), 2:6.

Dvadsaťjedenročnému zverencovi Mateja Liptáka Lackovi sa nepodarilo potvrdiť svoje vyššie rebríčkové postavenie (144. priečka, resp. 223. post) i trojsetový úspech proti rovnakému súperovi zo semifinále májového challengeru v uzbeckej Fergane.

Dvadsaťdvaročný Marčenko v osemfinálovom 2. kole v Monse zastavil Karola Becka. V sobotňajšom semifinále si zmeria sily so svojím nenasadeným krajanom Sergijom Stachovským, premožiteľom Dominika Hrbatého z 1. kola.

Piešťanský rodák Lacko si odnáša 20 bodov do renkingu ATP a šek na 3100 eur. V piatok nepremenil žiaden z troch brejkbalov (všetky mal až v rozhodujúcom dejstve) a napokon mu nepomohlo, že sám odvrátil 10 zo 14 hrozieb straty podania.

Dvojhra - 2. kolo:

Iľja Marčenko (Ukr.) - Lukáš Lacko (SR) 6:1, 6:7 (3), 6:2

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Beckov premožiteľ Marčenko vyradil aj Lacka