Beckenbauer stratil ilúzie o FIFA

SITA|14. dec 2010 o 14:34

Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) po výbere Ruska a Kataru za organizátorov majstrovstiev sveta 2018, resp. 2022 stratila v očiach nemeckého člena výkonného výboru Franza Beckenbauera dôveru.

BERLÍN.

Práve 22-členná exekutíva FIFA nedávno v Zürichu dala Rusku prednosť pred Anglickom, Španielskom s Portugalskom a Holandska s Belgickom, zatiaľ čo Katar tromfol USA, Austráliu, Japonsko aj Kórejskú republiku. "FIFA má u mňa už iba veľmi malú dôveryhodnosť. Som sklamaný z toho, ako pristúpila k hlasovaniu. Ponížila všetkých sedem zdolaných kandidátov. Najmä však Anglicko a Austráliu," povedal Beckenbauer. Anglicko ako favorit pre MS 2018 získalo v prvom kole hlasovania iba dva hlasy, Austrália v rovnakej pozícii vo vzťahu k MS 2022 dokonca iba jeden.

Beckenbauer v marci opustí funkciu vo výkonnom výbore FIFA, odchádzať bude s pachuťou v ústach. "Všetkým členom bolo povedané, že nik z nich a ani verejnosť sa nedozvie skutočné počty hlasov. Po každom kole sa mali zverejniť iba kandidáti, ktorí idú ďalej. Už niekoľko hodín po voľbe som v rozhlase počul, kto koľko hlasov získal," poukázal na ďalší rušivý moment 65-ročný majster sveta ako aktívny hráč (1974) aj ako tréner (1990).

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»Beckenbauer stratil ilúzie o FIFA