Beckenbauer si myslí, že Nemci sú pripravení vyhrať Euro 2008

SITA|15. okt 2007 o 14:17

FRANKFURT 15. októbra (SITA, AP) - Nemecko nie je len prvým tímom, ktorému sa podarilo postúpiť z kvalifikácie na budúcoročné ME 2008. Je to momentálne najlepšie mužstvo na starom kontinente, ktoré by ...

FRANKFURT 15. októbra (SITA, AP) - Nemecko nie je len prvým tímom, ktorému sa podarilo postúpiť z kvalifikácie na budúcoročné ME 2008. Je to momentálne najlepšie mužstvo na starom kontinente, ktoré by si malo v Rakúsku a vo Švajčiarsku zabezpečiť svoj štvrtý európsky titul. To je tvrdenie nemeckej futbalovej legendy Franza Beckenbauera. "Nemecký tím je v súčasnosti suverénne najlepší a najpevnejší v Európe," povedal "Cisár Franz" v rozhovore publikovanom na oficiálnej internetovej stránke Nemeckého futbalového zväzu (DFB). Viceprezident DFB a zároveň prezident Bayernu Mníchov vyzdvihol prácu kouča "NationalElf" Joachima Löwa, pod ktorého vedením Nemci v 15 dueloch prehrali len raz a pripísali si až 12 víťazstiev. "Odkedy sa ujal kormidla pri reprezentácii, mužstvo urobilo obrovský krok vpred a myslím si, že momentálne je pripravené vyhrať európsky titul," uviedol Beckenbauer.

Nemci od úvodu aktuálneho kvalifikačného cyklu dominovali v D-skupine, v ktorej účinkuje aj Slovensko. Definitívny postup na Euro 2008 si Lehmann a spol. vybojovali po sobotňajšej bezgólovej remíze v Dubline s domácim Írskom.


Nachádzate sa tu:
Domov