Beckenbauer po treste od FIFA zrušil cestu do Brazílie

Beckenbauer.
Beckenbauer. (Autor: SITA/AP)
TASR|14. jún 2014 o 12:56

Franz Beckenbauer nepocestuje na MS do Brazílie. Legendárny nemecký futbalista a tréner tak reagoval na jeho 90-dňovú suspendáciu.

BERLÍN. Franz Beckenbauer nepocestuje na MS do Brazílie. Legendárny nemecký futbalista a tréner tak reagoval na jeho 90-dňovú suspendáciu zo strany FIFA pre údajnú neochotu spolupracovať s etickou komisiou pri vyšetrovaní voľby dejiska MS 2022.

"Svetový šampionát si môžem vyškrtnúť, plánovanú cestu do Brazílie som zrušil. Vychádzam aj z toho, že zo strany FIFA už nie som vítaný," povedal Beckenbauer pre denník Bild. Pôvodne chcel do Brazílie vycestovať na semifinálové zápasy a finálový duel.

Viaceré svetové médiá informovali, že Beckenbauer navštívil Katar pred i po voľbe tejto krajiny za organizátora MS 2022 na pozvanie niekdajšieho funkcionára FIFA Mohammeda Bin Hammama. Ten mal údajne zaplatiť milióny dolárov ázijským a africkým funkcionárom, aby ovplyvnil voľbu dejiska MS 2022 v prospech Kataru.

Trest pre Beckenbauera si vyžiadal oficiálny vyšetrovateľ FIFA Michael Garcia, ktorý sa zaoberá práve možnou korupciou pri voľbe dejísk MS 2018 a 2022. Beckenbauer sa vtedy ako člen exekutívy zúčastnil na hlasovaní, neskôr ale naznačil, že za Katar nehlasoval.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»MS vo futbale»Beckenbauer po treste od FIFA zrušil cestu do Brazílie