Beckenbauer označil Hoffenheim za klamlivo grandiózny

TASR|2. jan 2009 o 13:28

Prezident nemeckého futbalového klubu FC Bayern Mníchov Franz Beckenbauer slovne zaútočil na rivalský klub.

MNÍCHOV. Prezident nemeckého futbalového klubu FC Bayern Mníchov Franz Beckenbauer slovne zaútočil na rivalský klub Hoffenheim, keď vyhlásil, že v ňom postrehol známky "klamlivej grandióznosti". Hoffenheim, ktorý je nováčikom, momentálne kraľuje bundeslige a Bayern za ním zaostáva len o skóre.

"S obavami sledujem začínajúce zdanie grandióznosti v Hoffenheime," povedal bývalý reprezenstnt nemeckému denníku Bild. Podľa "cisára" stoja za povšimnutie vyjadrenia prichádzajúce z Hoffenheimu, ktoré podľa neho ostro kontrastujú s "príkladnou umiernenosťou" investora klubu, miliardára Dietmara Hoppa. Beckenbauer však zároveň pripustil, že Hoffenheim je na čele bundeligy právom, "pretože bol jediným tímom, ktorý bol stabilne silným" počas prvej časti sezóny.

Mníchovský Bayern medzitým využíva prestávku v lige na sústredenie v Dubaji, kde zostane do 10. januára. Jarnú časť bundeligy začne 30. januára proti Hamburgu, ešte o tri dni skôr však nastúpi v osemfinále Nemeckého pohára proti Stuttgartu. Cieľ do jarnej časti sezóny je podľa trénera Jürgena Klinsmanna jasný: "Chceme sa vyrovnať najväčším a najlepším v Lige majstrov a udržať si pozíciu jednotky v Nemecku."

Nachádzate sa tu:
Domov