Beck prehral vo finále dvojhry na challengeri v Eckentali

Karol Beck
Karol Beck (Autor: SITA/AP)
SITA|6. nov 2011 o 15:51

Slovenský tenista, resp. turnajová trojka napokon turnaj v Eckentali nevyhral.

ECKENTAL. Karol Beck rehral v nedeľňajšom finále dvojhry na turnaji ATP Challenger Tour Bauer Watertechnology Cup v nemeckom Eckentali s Američanom Rajeevom Ramom za 85 minút 4:6, 2:6.

Nevyužil možnosť vrátiť sa k 7. novembru pred Martina Kližana na post jednotky SR podľa postavenia vo svetovom rebríčku.

Beck má proti 27-ročnému Ramovi, 237. v renkingu (v minulosti bol aj na 49. pozícii) štatistiku 1:4, vlani v Atlante mu podľahol 4:6, 6:7 (4).

Beck po finálovej prehre priznal, že Ram zvíťazil zaslúžene. "Ram počas celého zápasu výborne podával. Ja som nehral až tak dobre, nevedel som sa dostať do returnu. Ramova hra mi vôbec nesedí, ťažko sa mi získavali body. S postupom do finále som však spokojný," povedal pre TASR Beck.

Bývalý 36. hráč svetového rebríčka Beck, teraz presne 100. v poradí, si odnáša 48 bodov a šek na 2500 eur. Šampiónovi patrí 80 bodov a 4300 eur. Beck po triumfe na augustovom challengeri v španielskej Segovii, čo bol jeho okrúhly 10. titul s takouto hodnotou, ťahal pred príchodom do Eckentalu sériu piatich prehier. Budúci týždeň sa predstaví vo švajčiarskej Ženeve, začne proti domácemu držiteľovi voľnej karty Stéphanovi Bohlimu.

ico

Výsledok:

Rajeev Ram (USA) - Karol Beck (SR-3) 6:4, 6:2 za 85 minút

Opäť sa potvrdilo, že 29-ročnému zvolenskému rodákovi tento súper nesedí. Beck esom na "téčko" zmazal brejkbal za stavu 3:3, ale neodolal hrozbe straty podania v deviatej hre. V desiatom geme Ram využil setbal, keď si podaním uvoľnil veľkú časť dvorca a pohodlne zakončil.

Hneď v úvodnom geme druhej časti pri svojom druhom brejkbale Ram lepšie zvládol forhendovú krížnu výmenu. Na 2:0 sa posunul aj cez jeden Slovákov brejkbal. V tejto fáze mu oveľa lepšie vychádzali dôležité loptičky. Beck aj cez odvrátenie brejkbalu zastavil súperovu sériu na hodnote piatich získaných gemov, stále však zaostával o brejk - 1:2.

Navyše, v siedmom geme doprial dvojchybou Američanovi brejkbal. Odvrátil ho, znova však spáchal dvojchybu a pridal forhend do siete - 2:5. Pri prvom mečbale Rama vytiahol krásne bekhendové krížne prehodenie, potom však inkasoval eso.

Dvojhra - finále

Prehľad turnajových víťazstiev Karola Becka vo dvojhre na úrovni ATP Challenger Tour (10):

2002 - Bristol (V. Brit.)

2003 - Heilbronn (Nem.)

2004 - Vroclav (Poľ.), Surbiton (V. Brit.)

2005 - Sunrise (USA)

2009 - Pozoblanco (Šp.)

2010 - Bergamo (Tal.), Belehrad (Srb.), Taškent (Uzb.)

2011 - Segovia (Šp.)

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Beck prehral vo finále dvojhry na challengeri v Eckentali