Bayern bude ešte silnejší, získal za 37 miliónov Götzeho

(Autor: SITA/AP)
SITA|23. apr 2013 o 08:24

Podľa denníku Bild opúšťa ofenzívny stredopoliar Borussiu Dortmund, predtým ho chcela aj Chelsea.

MNÍCHOV. Pár hodín pred semifinálovými stretnutiami Ligy majstrov vybuchla v Nemecku prestupová bomba, ktorá sa týka oboch bundesligových účastníkov záverečných bojov najprestížnejšej európskej pohárovej futbalovej súťaže klubov.

Nemecký denník Bild prišiel s informáciou, že ofenzívny stredopoliar Borussie Dortmund Mario Götze by mal po sezóne posilniť Bayern Mníchov. Nový majster krajiny by mal za neho zaplatiť odstupné 37 miliónov eur. Bild ďalej uvádza, že samotný hráč sa už nielen dohodol s bavorským klubom na podmienkach kontraktu, ale dokonca už prišlo aj k podpisu zmluvy. Dvadsaťročný talent údajne zarobí v Mníchove ročne 7 miliónov eur. Športový riaditeľ Bayernu Matthias Sammer označil Götzeho za "talent storočia", hráča si vraj vytypoval od leta nový tréner Mníchovčanov Pep Guardiola, ktorý vo funkcii nahradí odchádzajúceho Juppa Heynckesa.

Dortmundský klub na svojej internetovej stránke potvrdil Götzeho záujem odísť k bavorskému konkurentovi. "Mario nás so svojím manažérom pred niekoľkými dňami informoval, že chce využiť klauzulu vo svojom kontrakte o predčasnom odchode a prestúpiť k 1. júlu do Bayernu Mníchov," uvádza sa na stránke bvb.de.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bayern bude ešte silnejší, získal za 37 miliónov Götzeho