Bucks schytali v šlágri debakel, v závere sa medzi hráčmi iskrilo

Hráč Bostonu Jayson Tatum v súboji s Khrisom Middletonom a Giannisom Antetokunmpom.
Hráč Bostonu Jayson Tatum v súboji s Khrisom Middletonom a Giannisom Antetokunmpom. (Autor: TASR/AP)
TASR|31. mar 2023 o 07:50 (aktualizované 31. mar 2023 o 10:00)

Prekvapenie sa zrodilo aj na úkor Denveru.

NEW YORK. V súboji dvoch najlepších tímov tejto sezóny basketbalovej NBA zvíťazil Boston na palubovke Milwaukee nečakane hladko 140:99.

Celtics sa tak priblížili k Bucks na rozdiel dvoch víťazstiev. Na ich triumfe sa podieľal 40 bodmi Jayson Tatum, 30 ich nastrieľal Jaylen Brown.

"Chceli sme na nich vybehnúť, byť agresívni a hrať dobrý basketbal, čo sa nám podarilo," pochvaľoval si po zápase Brown.

V závere duelu sa aj poriadne iskrilo a Thanasis Antetokounmpo musel predčasne do šatne po tom, ako trafil čelom do hlavy Blakea Griffina z Bostonu.

"Všetci sa už chystáme na play off, prežijú len tí najschopnejší. Chceme byť na čele a oni sú posledný tím, cez ktorý musíme prejsť," dodal Brown.

Pre Milwaukee to bola najvyššia prehra v sezóne a hostia o nej rozhodli už v tretej štvrtine, keď si vypracovali 44-bodový náskok.

Tréner Bostonu Joe Mazzulla tak v záverečnej časti už šetril Tatuma, Browna i ďalších hráčov zo základu. Líder Bucks Giannis Antetokounmpo nazbieral 24 bodov, Khris Middleton ich mal na konte iba 13.

"Vieme, o čo ide. Ak sa nesústredíte, ak nehráte naplno, tak vám nakopú zadok. Je to jednoduché. Dnes to urobili a vyhrali o 40.

Teraz to máme v hlavách a uvidíme, ako sa s tým vyrovnáme. Ak budeme hrať v ďalšom zápase rovnako, bude rovnaký aj výsledok," povedal Antetokounmpo.

Líder Západnej konferencie Denver podľahol doma New Orleans 88:107. Brandon Ingram zaznamenal triple double za 31 bodov, 11 doskokov a 10 asistencií.

Denver utrpel doma iba siedmu prehru v tomto ročníku, no účasť v play off mal istú už skôr. New Orleans o ňu bojuje, momentálne je v západnej vetve tesne pod čiarou postupu na siedmom mieste.

Basketbalisti CJ McCollum (v popredí) a Jamal Murray.
Basketbalisti CJ McCollum (v popredí) a Jamal Murray. (Autor: TASR/AP)

Pelicans využili, že Denveru chýbal pre zranenie hviezdny Nikola Jokič.

"Vieme, že im chýba obrovský komponent ich tímu, no pre nás je dôležité, aby sme predviedli dobrý výkon bez ohľadu na to, kto je na palubovke. Myslím, že sa nám to podarilo," uviedol tréner Willie Green.

"Keď hráte s najužitočnejším hráčom ligy, je to jednoduchšie," reagoval kouč Denveru Michael Malone. V jeho tíme mal najviac bodov Jamal Murray (21).

NBA - základná časť - 31. marec:


Milwaukee - Boston 99:140

Najviac bodov: G. Antetokounmpo 24, Middleton 13, Portis 12 (10 doskokov) - Tatum 40, Brown 30, Brogdon a Horford po 14

Denver - New Orleans 88:107

Najviac bodov: Murray 21, Brown 19, Braun a Gordon po 11 - Ingram 31 (11 doskokov, 10 asistencií), McCollum 23, Murphy a Valančiunas (12 doskokov) 15

Tabuľka NBA

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Bucks schytali v šlágri debakel, v závere sa medzi hráčmi iskrilo