Slováci nestačili na Ukrajincov. Fyzicky sme to zvládli tri štvrtiny, vraví Meleščenko

Tréner Oleg Meleščenko.
Tréner Oleg Meleščenko. (Autor: TASR)
TASR|25. jún 2022 o 08:30

Po polčase dokonca Slováci tesne viedli.

Ukrajina – Slovensko 75:61 (30:31)

Najviac bodov: Sanon 13, Pustovij 11, Sidorov a Zotov po 10 – Hlivák 13, Pavelka 12, Krajčovič 10

VIANA DO CASTELO. Basketbalisti Slovenska neuspeli v generálke na zápasy A-skupiny kvalifikácie majstrovstiev sveta 2023, vo svojom druhom vystúpení na medzinárodnom turnaji v Portugalsku prehrali s Ukrajinou 61:75.

Výber trénera Olega Meleščenka čakajú na záver kvalifikácie budúci týždeň dva zápasy, najskôr v Belgicku (30. júna o 20.30 h) a následne v Leviciach proti Lotyšsku (3. júla o 18.00 h).

Hlasy po zápase

Oleg Meleščenko, tréner Slovenska: „Tri štvrtiny sme to fyzicky zvládli. V štvrtej sme už nestačili, pretože sme mali úzku rotáciu. Turnaj bol na to, aby sme mohli zistiť, s kým môžeme počítať, čo musíme robiť a ako sa zlepšovať.

Celkovo som spokojný, ako hráči bojujú v obrane a s prístupom. Škoda prehry, ale v rotácii sme nemali mnoho hráčov a chýbal nám jeden z lídrov, Marek Doležaj. Urobili sme kus práce, ale ideme makať ďalej. Vidieť, že títo chalani chcú a máme tak určitú pozitívnu nádej.“

Tomáš Pavelka, hráč Slovenska: „Snažili sme sa, dali sme do toho všetko, ale niektoré momenty nám nevyšli. Keď budeme takto pracovať, tak môžeme vyhrať v zostávajúcich dvoch zápasoch, ktoré sú pred nami.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Slováci nestačili na Ukrajincov. Fyzicky sme to zvládli tri štvrtiny, vraví Meleščenko