Hviezda Atlanty hodila po rozhodcovi loptu, ten ho následne vylúčil zo zápasu

Trae Young.
Trae Young. (Autor: TASR/AP)
SITA|26. mar 2023 o 13:40

Rozohrávač Hawks má v tejto sezóne s priemer 26,8 bodu a 10 asistencií na zápas.

ATLANTA. Americký basketbalista Trae Young z tímu zámorskej NBA Atlanta Hawks musel predčasne opustiť sobotňajší zápas proti Indiane Pacers (143:130) po tom, ako silno hodil loptu rozhodcovi Scottovi Wallovi.

Incident sa udial v tretej štvrtine pri avizovanom oddychovom čase pre Hawks. Dvadsaťštyriročnému rozohrávačovi zapískal rozhodca technický faul a vylúčil ho z duelu.

Young bol zrejme ešte nahnevaný na rozhodcu, lebo krátko predtým mu neuznal úspešný pokus spoza trojkového oblúka pre podkopnutie súpera Aarona Nesmitha.

Rodák z Texasu potom prakticky hodil loptu do rozhodcu, aj keď ten jeho silnú "prihrávku" obomi rukami chytil.

VIDEO: Hodenie lopty Trea Younga na rozhodcu

Young stihol v stretnutí nazbierať 14 bodov a päť asistencií, vylúčený bol za vyrovnaného stavu 84:84. V tomto ročníku už má na konte 15 technických faulov, ďalší už znamená jednozápasový dištanc.

Trénerovi Atlanty Quinovi Snyderovi sa nepáčilo správanie sa jeho hviezdneho zverenca. "Niečo také nemôže urobiť. Povedal som mu to a on to vie. Ani náznakom sa nesnažil ospravedlniť svoj čin," vyhlásil kouč po zápase o Youngovi.

Jeho vylúčenie napokon tímu neuškodilo. "Nedovolili sme, aby nás to negatívne ovplyvnilo. Využili sme to v náš prospech a zvíťazili sme," uviedol iný rozohrávač Hawks Dejounte Murray.

Trae Young je v aktuálnej sezóne NBA najlepší hráč tímu Atlanta Hawks s priemerným ziskom 26,8 bodu a 10 asistencií na zápas.

Klub z Atlanty stále bojuje o účasť v play-off, po 74 dueloch základnej časti má vyrovnanú bilanciu 37 triumfov a 37 prehier a patrí mu ôsme miesto v tabuľke Východnej konferencie.

Priamo do osemfinále postúpi po šesť najlepších tímov z oboch konferencií, o zvyšné dve miestenky v každej konferencii sa bude hrať v predkole.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Hviezda Atlanty hodila po rozhodcovi loptu, ten ho následne vylúčil zo zápasu