Basketbal: Slovenky pred ME v Lučenci dvakrát proti Grécku

TASR|5. sep 2001 o 12:18

Bardejov 22. augusta (TASR) - Slovenská reprezentácia basketbalistiek absolvuje vo štvrtok a piatok posledné dve herné previerky pred budúcotýždennými ...

Bardejov 22. augusta (TASR) - Slovenská reprezentácia basketbalistiek absolvuje vo štvrtok a piatok posledné dve herné previerky pred budúcotýždennými ME vo Francúzsku. O 18.00, resp. 17.00 si v Lučenci 14 hráčok otestuje výkonnosť proti súperovi zo základnej skupiny šampionátu a tréner Marián Matyáš vyberie zo širšieho kádra konečný tucet pre ME.

"Pozval som 14 dievčat a medzi nimi nie je už Barbora Mareková z Ružomberka. Od utorka sme v tréningových jednotkách dolaďovali činnosť tak v defenzíve, ako aj v ofenzíce a chceme, aby medzi basketbalistkami zavládla tak herná, ako aj psychická pohoda. S našou doterajšou prípravou som vcelku spokojný a hoci sa nám doteraz darí, nie sú pre mňa dôležité výsledky, ale naša herná tvár. Mrzí ma, že na Veľkej cene Slovenska v Bardejove sme nehrali proti ruskej reprezentácii, ako aj naposledky v Taliansku, kde sme zvíťazili, nepricestovala Ukrajina a tak nám chýbajú ťažké zápasy. Od dvoch medzištátnych zápasov proti Grécku očakávam už, že budeme hrať takú fazónu ako na európskom šampionáte a že v kolektíve zavládne herná pohoda," zdôraznil tréner Matyáš.

Nominácia:

rozohrávačky - Bronislava Borovičková, Soňa Hudecová (obe Slovan JOPA Bratislava)

krídla - Zuzana Kameníková, Martina Godályová (obe Gambrinus Brno), Hana Jendrichovská (DML Košice), Andrea Kuklová (Aix-en-Provence), Zuzana Žirková (Gysev Šopron), Martina Luptáková (Bordeaux)

pivotky - Renáta Hiráková (Postás Šopron), Renáta Kozmonová (Slovan), Lívia Libičová (UMB B. Bystrica), Michaela Magerčiaková (Roto B. Bystrica), Zuzana Škvareková (Cassovia Bardejov), Jana Lichnerová (USO Mondeville).

ph vb

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Basketbal: Slovenky pred ME v Lučenci dvakrát proti Grécku