Čajky sa svojmu súperovi pomstiť nedokázali, tentokrát prehrali takmer o 30 bodov

Fotka zo zápasu Piešťanské Čajky - Slávia Banská Bystrica.
Fotka zo zápasu Piešťanské Čajky - Slávia Banská Bystrica. (Autor: TASR)
Sportnet|28. feb 2024 o 20:14

Po finále Slovenského pohára prehrali aj v ligovom zápase.

Niké extraliga žien - 3. kolo nadstavby

Slávia Banská Bystrica - Piešťanské Čajky 86:58 (44:36)

Najviac bodov: Pulliamová 21, Brabencová 18, Malašková 15 - Jamesová 20, Mitrašinovikjová 8, Herminjardová, Moravčíková po 7

Diváci: 502

BANSKÁ BYSTRICA. Basketbalistky Slávie Banská Bystrica zvíťazili v dohrávke nadstavbovej časti Niké extraligy skupiny o 1.-4. miesto na domácej palubovke s Piešťanskými Čajkami 86:58.

Slávia si tak vybojovala druhé víťazstvo nad majsterkami, keď ich posledne zdolali vo finále Slovenského pohára. 

Čajky v zápase vyhrávali maximálne o dva body za stavu 4:2. Od tohto momentu si zápas podmanili domáce hráčky.

V prvej štvrtine si vybojovali štvorbodový náskok a do ďalšej šli za stavu 18:14.

V druhej štvrtine sa darilo obom tímom. Celkovo v nej padlo 48 bodov, no 26 z nich bolo na konte domácich hráčok. Do šatní šli hráčky za stavu 44:36. 

Druhý polčas ale suverénne patril domácim basketbalistkám. Už po dvoch minútach tretej štvrtiny si tréner Čajok Peter Jankovič musel vziať oddychový čas, pretože Slávia strelila päť bodov v slede a náskok prvýkrát presiahol desaťbodovú hranicu.

Netrvalo dlho a domáce hráčky už viedli o 20 bodov za stavu 59:39. Ofenzívne divadlo podčiarklo ďalších 23 bodov v tretej štvrtine a do tej poslednej šli hráčky za stavu 67:50. 

Čajky vypadli z hernej pohody a nevrátili sa do nej ani v poslednej štvrtine. Slávia zo svojej aktivity vôbec nepoľavila a držala svoj náskok nad 20-bodovým rozdielom.

Napokon sa zrodila výhra 86:58, čo je prvá ligová výhra Slávie Banská Bystrica od 10. októbra 2019. 

Hlasy po zápase

Zuzana Žirková, trénerka Slávie Banská Bystrica: „Sú to výborné pocity. Pri tejto atmosfére vstúpila každá jedna hráčka s veľkou energiou. Čajky boli potrestané za ich straty, ktorých bolo 22. Padlo nám to v najvhodnejšiu chvíľu. Trochu som sa obávala tretej štvrtiny, lebo nám nevychádzajú. Ustáli sme to vo veľkom štýle. Nás povzbudil ten pohár a videla som iné sebavedomie hráčok.“

Peter Jankovič, tréner Piešťanských Čajok: „Slová sa hľadajú ťažko. My sme dostali vysokú školu efektivity od Banskej Bystrice. Odohrali dobrý zápas, no dovolili sme im veľa. Musíme sa dvihnúť, nečakali sme takúto vysokú prehru. Buď z toho vyvodíme nejaké dôsledky alebo sa musíme pozbierať. Momentálne horíme najviac v obrane. Musíme sa spamatäť, aby sme to zvládli na konci sezóny.“

/zdroj: RTVS/

Tabuľka skupiny o titul

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Čajky sa svojmu súperovi pomstiť nedokázali, tentokrát prehrali takmer o 30 bodov