Banská Bystrica v kvalifikácii o Eurocup tesne prehrala, pred odvetou je všetko otvorené

Basketbalistky Slávie Banská Bystrica.
Basketbalistky Slávie Banská Bystrica. (Autor: TASR)
TASR|7. okt 2022 o 00:23

Víťaz kvalifikačného dvojzápasu si zahrá v C-skupine Eurocupu.

Európsky pohár v basketbale žien - kvalifikácia, 1. zápas

Slávia Banská Bystrica - Eleftheria Moschatou 71:72 (29:31)

Zostava a body Banskej Bystrice: Allenová 22, Deurová 16, Mandičová 14, Janštová 13, Grigerová 1 (van Dalen 5, Holíková a Kaľužná 0)

Najviac bodov Eleftherie: Callowayová 24, Brewerová 18, Karakasidouová 9

Rozhodovali: Tomičová (Chorvátsko), Lapanovičová (Slovinsko), Mészáros (Maďarsko). TH: 24/17 - 13/11, fauly: 13 - 19, trojky: 6 - 7, štvrtiny: 12:20, 17:11, 22:24, 20:17

Diváci: 600

BANSKÁ BYSTRICA. Basketbalistky Slávie Banská Bystrica prehrali v prvom zápase kvalifikácie Európskeho pohára (Eurocup) s gréckou Eleftheriou Moschatou 71:72.

Domácemu tímu nepomohlo ani 22 bodov v podaní Jacairy Allenovej.

Odveta je na programe vo štvrtok 13. októbra o 19.00 h. Víťaz kvalifikačného dvojzápasu si zahrá v C-skupine Eurocupu proti Piešťanským Čajkám, tureckému Galatasarayu Istanbul a poľskému InvestInTheWest Enea Gorzów.

Hlasy po zápase

Miloslav Michálik, tréner Banskej Bystrice: "Nezachytili sme úvod, súper nám ušiel. Najväčší problém je potom doťahovať súpera, môže to byť podpísané určitou neskúsenosťou alebo nervozitou, ale o tom by som nerád hovoril. Jednoducho, tam sme nesplnili to, čo sme očakávali. Upozorňovali sme na to, vedeli sme o tom, že Grékyne budú určite strieľať za tri body a budú hrať agresívne na útočnom doskoku.

Pozitívom je, že sme sa dvakrát dokázali vrátiť do zápasu, dokonca bol rozdiel jeden bod. Nedokázali sme spraviť posledný krok, pretože v tom momente, ako sme mohli cez nich ísť, tak vyslovene hlúpe 2-3 chyby v obrane nás stáli to, že sme nezískali psychickú výhodu pred odvetou."

Nina Janštová, hráčka Banskej Bystrice: "Bol to dosť vyrovnaný zápas, hoci sme v tretej štvrtine trochu poľavili a mali sme takú pasáž, počas ktorej sme dostali bodovú šnúru. Potom sa to už nejako dobehlo a keby bola ešte nejaká minúta, tak možno by sme to aj vyhrali. O tesnej prehre podľa mňa rozhodla tretia štvrtina a už sa to ťažšie rozbiehalo. A keď sme už pritlačili, tak sme potom nezískali loptu.“

Priebeh zápasu Slávia Banská Bystrica - Eleftheria Moschatou

I. štvrtina:

Hráčky Banskej Bystrice nezachytili vstup, svojho súpera z Grécka nechali ujsť na stav 1:7, neskôr dokonca aj 5:15. Útočne sa trápili, k Allenovej sa žiadna spoluhráčka nevedela výraznejšie pridať.

Eleftheria sa opierala o dobrú streľbu z diaľky, naproti tomu Slávia zahadzovala aj ľahké šance. Hosťujúce basketbalistky mali dianie vo svojich rukách, prvú štvrtinu vyhrali 20:12.

II. štvrtina:

Druhá časť mala pomalší rozbeh, ale o to viac tento vývoj vyhovoval Bystrici. Postupom času sa adaptovala na hru súpera a krok po kroku sa pustila do sťahovania manka.

Lídrom bola aj naďalej Allenová, tesne pred polčasovou prestávkou sa podarilo domácim vyrovnať stav. Posledné slovo mala však Eleftheria, na prestávku sa išlo za stavu 31:29 z jej pohľadu.

III. štvrtina:

V tretej 10-minútovke sa Eleftheria opäť mohla oprieť o streľbu za tri body a bodovú produkciu Callowayovej, ale slovenský zástupca už nedovolil výraznejší odstup.

Celkovo sa hral oveľa vyrovnanejší basketbal, Banská Bystrica neustále doťahovala menšie manko. Hosťujúcim hráčkam patrila koncovka, vďaka nej viedli pred poslednou štvrtinou 55:51.

IV. štvrtina:

Hráčkam Slávie postupne dochádzala energia, na každý bod sa museli nadrieť. Grécky tím na druhej strane získaval kontrolu nad dianím na palubovke vďaka americkej dvojici Callowayovej a Brewerovej.

Veľmi rýchlo si vypracoval dvojciferný náskok, v závere sa však Banskej Bystrici ešte podarilo vykresať nádej na postup, keď stiahla manko na rozdiel bodu.

V odvete tak musí Slávia vyhrať minimálne o 2 body, ak chce hrať skupinovú fázu Eurocupu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Banská Bystrica v kvalifikácii o Eurocup tesne prehrala, pred odvetou je všetko otvorené