Slováci v príprave pred bojom o MS zaváhali. Nestačili na Portugalcov

Vladimír Brodziansky (vpravo).
Vladimír Brodziansky (vpravo). (Autor: Pavel Neubauer - TASR)
TASR|21. júl 2021 o 21:43 (aktualizované 21. júl 2021 o 22:26)

Slovákov čaká súboj s Angolou.

Portugalsko - Slovensko 75:70 (37:35)

Najviac bodov: Monteiro a Silva po 10, Amarante a Brito po 9 - Ihring 14, Brodziansky 14, Fusek 12

MATOSINHOS. Slovenskí basketbalisti zaznamenali v príprave na druhú fázu predkvalifikácie majstrovtiev sveta 2023 prvú prehru.

Zverenci trénera Olega Meleščenka nestačili na medzinárodnom turnaji v Portugalsku na domácu reprezentáciu, ktorej podľahli 70:75.

Slováci sa na turnaji stretnú ešte s Angolou, duel je na programe vo štvrtok 22. júla o 19.30 h.

Hlasy po zápase:

Oleg Meleščenko, tréner Slovenska: "Pokračujeme v našej príprave, mali sme o niečo lepšieho súpera, ako bolo Írsko. Hneď sme mali problémy s agresívnou obranou. Len na konci sme našli nejaké veci, ktoré nám pomohli. Rátam s tým, že tento zápas nám prinesie oveľa viac ako mal, pretože my musíme teraz aj vedieť, že proti takej obrane musíme vždy hrať, lebo je to trochu iná úroveň. Všetko bolo v našich rukách, len rozhodnutia a veľa strát rozhodli zápas. Je veľmi dobré, že máme takéto stretnutia, mali by nás veľmi dobre pripraviť do bubliny."

Mário Ihring, hráč Slovenska: "Portugalci hrali prísnu obranu a tvrdo. My sme trochu poľavili, nevedeli sme sa chytiť našimi útokmi. Taktiež v obrane sme neboli stopercentní. Myslím si však, že sme bojovali, ale neboli sme pripravení na ich obranu. To nás stálo veľa zbytočných strát, oni z toho premieňali v protiútokoch. Na konci sme zabojovali, dotiahli sme sa, ale už to bolo trochu neskoro."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Slováci v príprave pred bojom o MS zaváhali. Nestačili na Portugalcov