Levičania bojovali až do konca, prvý zápas doma s Balkanom však prehrali

Patrioti Levice.
Patrioti Levice. (Autor: Facebook/Patrioti Levice)
TASR|12. okt 2022 o 20:20 (aktualizované 12. okt 2022 o 20:30)

Patrioti Levice vstúpili do Európskeho pohára FIBA prehrou.

Európsky pohár FIBA - skupina D:

Patrioti Levice - BC Balkan Botevgrad 83:91 (23:20, 10:23, 18:25, 32:23)

Zostava a body Levíc: Bojanovský 22, Lapornik 21, Bachan 8, McCallum 7, Kotásek 4 (Wade-Chatman 14, Freeman 4, Kovac 3) - najviac bodov Balkani: Harrow 25, Suarez 22, Godfrey 16

Rozhodovali: Jovovič (Chor.), Grbič (Slov.), Nagy (Maď.)

TH: 20/15 – 12/9, fauly: 18:19, trojky: 12:8

800 divákov

LEVICE. Basketbalisti Patriotov Levice odštartovali účinkovanie v D-skupine Európskeho pohára FIBA neúspešne, na domácej palubovke prehrali v stredu s bulharským BC Balkan Botevgrad 83:91.

Slovenskému zástupcovi nepomohlo k úspechu ani 22 bodov v podaní Borisa Bojanovského.

Už o týždeň si môžu napraviť reputáciu, v stredu 19. októbra o 18.00 h sa predstavia na palubovke cyperského Keravnosu Strovolou.

Priebeh zápasu Patrioti Levice - Balkan Botevgrad:

I. polčas:

V úvode zápasu oba tímy nepremieňali ani jasné šance. Domácim sa ťažko presadzovalo do tesnej defenzívy Balkanu, ale postupne si našli cestu v ofenzíve.

Potrebné sebavedomie dodal domácim McCallum, ktorý zavelil k 7-bodovej šnúre. Patrioti sa následne kolektívnym výkonom chytili a aj keď bulharský tím hrozil z diaľky, tak prvá štvrtina dopadla lepšie pre Levice, vyhrali ju 23:20.

Druhá časť priniesla úplne odlišný priebeh. Silné individuality na strane Balkanu, najmä Harrow a Suarez ofenzívne dotiahli družstvo do výrazného bodového trháku.

Levická defenzíva nebola v tejto fáze ideálna, ukázalo sa to aj na polčasovom skóre 33:43.

II. polčas:

Ani začiatok tretej štvrtiny nebol pre Patriotov ideálny, zlá koncentrácia a chyby v hre boli pre ich súpera vodou na mlyn. Manko tak začalo nebezpečne narastať a vidina víťazného vstupu do súťaže sa vzďaľovala.

Keď už Levičania zapli v defenzíve, tak Balkan vysokou efektivitou v útoku odpovedal. Aj preto do poslednej 10-minútovky išli domáci za nepriaznivého stavu 51:68.

Patrioti naznačili svoj potenciál v záverečnej štvrtine, keď dokázali úspešne pritlačiť na súpera a ešte ako-tak pomýšľať na víťazstvo.

Náskok súpera stiahli na jednociferný rozdiel, ale nádej na drámu schladil okamžite Harrow. V koncovke už stíhacia jazda nič nezmenila na tom, že Patrioti odštartovali súťaž domácou prehrou.

Hlasy po zápase:

Michal Madzin, tréner Patriotov: "Gratulujem súperovi k víťazstvu, ale mrzí nás to. Najhoršie je mať po zápase pocit, že sme s tým mohli urobiť viac. Ten pocit práve teraz máme. Po, dajme tomu, solídnej prvej štvrtine, do ktorej sme veľa dali, nás v dvoch štvrtinách potrestali za všetko, čo vzniklo. Pozitívom je, že do konca sme s tým chceli niečo spraviť, to sa podarilo, ale taký náskok, aký si vybudoval Balkan v tretej štvrtine, už bolo veľmi náročné sťahovať."

Ben Kovac, hráč Patriotov: "Bol to ťažký zápas. Chýbal nám Draško Kneževič, H'enri Wade Chatman odohral prvý zápas po zranení. Veľmi sme nevedeli, čo nás čaká, ale očakávali sme agresívny a fyzický zápas. Mal som pocit, že sme začali bez agresivity a čakali sme, ako budú reagovať, a až potom sme hrali. Keď bolo na konci zápasu o 20 bodov, tak sme začali hrať a dotiahli sme to na 7-9 bodov. Dokázali sme, že vieme s nimi hrať. Hrali sme však ich basketbal, na tento zápas musíme zabudnúť."

Boris Bojanovský, hráč Patriotov: "Myslím si, že sme začali dobre a prvá štvrtina bola v pohode. V druhej štvrtine sa niečo pokazilo, obrana prestala fungovať. Tam sme dostali šnúru a odvtedy si Balkan v podstate udržiaval náskok. Na konci sme skúšali doťahovať, ale myslím si, že už bolo neskoro."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Levičania bojovali až do konca, prvý zápas doma s Balkanom však prehrali