Gavel získal v Nemecku ďalší titul, jeho tím napísal úžasný príbeh

Anton Gavel ako tréner nemeckého tímu Ratiopharm Ulm.
Anton Gavel ako tréner nemeckého tímu Ratiopharm Ulm. (Autor: Reuters)
Martin Kozinka|17. jún 2023 o 00:10

Vo finálovej sérii zdolal víťaza Ligy majstrov.

BRATISLAVA. Bývalý slovenský basketbalový reprezentant a dnes tréner nemeckého Ratiopharm Ulm Anton Gavel sa teší z majstrovského titulu.

Vo finálovej sérii zdolal pomerne prekvapujúco siedmy nasadený Ulm prvý nasadený tím po základnej časti Bonn 3:1 na zápasy.

Celok slovenského kouča mal od úvodu play-off neľahkú úlohu. Už v prvom kole čelil favorizovanému účastníkovi Euroligy Albe Berlín (3:1 na zápasy, pozn.) a v druhom kole doslova vymazal ďalší euroligový tím Bayern Mníchov 3:0.

Gavel vedie Ulm od začiatku tejto sezóny a v jeho premiérovom ročníku v pozícii trénera dotiahol klub do "zasľúbenej zeme".

“Anton Gavel by mohol byť trénerom roka v Európe. Vyradil tímy z Euroligy a navyše vo finále prešiel cez šampióna Ligy majstrov. Úžasný príbeh," napísal na Twitter známy basketbalový redaktor Sports Digitale Anil Uysal.

Ide o prvý Gavelov angažmán v mužskom basketbale. Pred rokmi sa netajil tým, že by prevzal aj slovenskú basketbalovú reprezentáciu.

V druhej najprestížnejšej klubovej európskej súťaži Eurocupe dostal Ulm do štvrťfinále play-off, kde však narazil na turecké prekvapenie sezóny a neskoršieho finalistu súťaže Turk Telekom, ktorý viedol Erdem Can.

Ten sa od nasledujúcej sezóny stane trénerom prestížneho Anadolu Efes.

Gavel je úzko spätý s nemeckým basketbalom, v roku 2013 ho krajina naturalizovala do reprezentácie a mal tak možnosť zahrať si na ME 2015. S hráčskou kariérou skončil o tri roky neskôr vo farbách Bayernu Mníchov.

V Nemecku získal počas pôsobenia v Karlsruhe, Giessene, Bambergu a Bayerne päť ligových titulov a rovnaký počet Nemeckých pohárov.

Teraz je to celkovo jeho šiesty nemecký ligový titul. Prvý v pozícii trénera.

Počas ligovej sezóny bol jeho najproduktívnejším hráčom Bruno Caboclo, ktorý priemeroval 15,1 bodu a 6,1 doskoku na zápas.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Gavel získal v Nemecku ďalší titul, jeho tím napísal úžasný príbeh