Francúzi opuchli, boli mäkkí. Dostali sme po papuli, kopanec do zadku, reagovali

Rudy Gobert.
Rudy Gobert. (Autor: FIBA)
Martin Kozinka|25. aug 2023 o 20:53

Tréner Francúzov s prehrou počítal, takto si ju ale nepredstavoval.

DŽAKARTA, BRATISLAVA. „Na začiatok facka od Kanady,” napísal L'Equipe. Lepšie sa to ani nedalo vystihnúť.

Francúzski basketbalisti prehrali v prvom zápase na majstrovstvách sveta v basketbale s Kanadou 65:95.

„Za 40 minút hry šanca francúzskeho tímu na zisk ďalšej medzinárodnej medaily poriadne opuchla,” zhrnul renomovaný francúzsky denník na svojom oficiálnom webe. 

Bola to najvyššia prehra Francúzska na prestížnom medzinárodnom turnaji pod vedením trénera Vincenta Colleta, ktorý sedí na lavičke národného tímu od roku 2009.

Hviezdy penili

„Dostali sme riadny výprask, iné slovo to lepšie nevystihuje,” reagoval pred kamerami BeinSports ťahúň “Les Blues” Evan Fournier.

„Kopli nás do zadku,” doplnil svoje myšlienky na pozápasovej tlačovej konferencii. „Dostali sme riadne po papuli,” zhodnotil duel ďalší z kľúčových hráčov Nicolas Batum.

Kanadský rozohrávač Shai Gilgeous-Alexander zakončuje cez brániaceho Francúza Nicolasa Batuma.
Kanadský rozohrávač Shai Gilgeous-Alexander zakončuje cez brániaceho Francúza Nicolasa Batuma. (Autor: TASR/AP)

„Nemáme na výber, musíme prestať prepočítavať. Ďalšia prehra a ideme domov,” dodal. Tento scenár je veľmi nepravdepodobný. Zo skupiny postupujú do druhého kola dva celky, pričom ďalšie dva zápasy odohrajú s Lotyšskom a Lebanonom.

Jedine prvé menované národné mužstvo by ich mohlo potrápiť. Francúzi však aj napriek tvrdému pádu na ústa zostávajú favoritmi v boji o postup zo skupiny.

Po prvom polčase to vyzeralo na vyrovnaný zápas, Kanaďania po ňom viedli len o tri body. Následne však prišla bodová lavína hráčov z krajiny javorového listu.

Zahanbil francúzsku obranu

Kanada využila svoj talent z NBA. Dominanciu v zápase ukázal najmä Shai Gilgeous-Alexander, ktorý bol strojcom ofenzívnej sily Kanady.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Francúzi opuchli, boli mäkkí. Dostali sme po papuli, kopanec do zadku, reagovali