Do boja o hviezdneho Duranta sa zapojila Philadelphia

Kevin Durant a Tobias Harris
Kevin Durant a Tobias Harris (Autor: SITA/AP)
Martin Kozinka|15. aug 2022 o 15:20 (aktualizované 15. aug 2022 o 15:50)

Sixers prejavili záujem o hviezdu NBA. V hre sú aj ďalší kandidáti

BROOKLYN. Je to už pár mesiacov, čo Kevin Durant priznal, že chce odísť z tímu NBA Brooklyn Nets. Napriek tomu, že pred rokom predĺžil zmluvu, nie je spokojný s pokrokom svojho tímu a je skeptický ohľadom jeho budúcnosti.

Preto zvažuje nový začiatok. Po Phoenixe, Miami a Bostone je ďalším priamym záujemcom o služby 33-ročného basketbalistu Philadelphia 76ers.

Jeden by povedal, že Brooklyn bude mať jednoduché nájsť trejd, v ktorom by vymenil Duranta. Cesta k dohodnutiu výmeny je však veľmi hrboľatá.

Favoritmi na zisk Duranta boli Phoenix Suns, ale rozhovory s tímom Nets sa zmiernili. Ďalším favoritom sa stali Celtics a stále zostávajú v konverzácii, hoci ešte musia pokročiť v rokovaniach s tímom Nets.

Hviezdny Durant sa dokonca vyjadril, že je ochotný ostať v Brooklyne pod podmienkou, že majiteľ tímu Nets Joe Tsai vymení trénera s generálnym manažérom, ktorými sú legenda Suns Steve Nash a Sean Marks.

„Tréner a aj generálny manažér majú moju plnú podporu. Naše rozhodnutie bude to, čo je najlepšie pre Brooklyn Nets,“ napísal na twitter miliardár Joe Tsai.

Čo získa Brooklyn

  • Tobias Harris, Tyrese Maxey, Matisse Thybulle a dva výbery v prvom kole draftu

Čo získa Philadelphia

  • Kevin Durant

* trejd, ktorý navrhol basketbalový reportér Bleacher Report Zach Buckley

Mladý a talentovaný rozohrávač Tyrese Maxey bol považovaný tímom Sixers za nedotknuteľného. Je vidieť, že to neplatí pri výmene za budúceho člena siene slávy. 

Z pohľadu Brooklynu sa môže zdať táto ponuka Philadelphie dobrá, je ale lepšia, ako tá od Celtics? Tobias Harris je solídny basketbalista, ktorý ale dostáva plat ako All-Star hráč, pričom ním nie je.

Na záver tu máme Thybulla. Hráča, ktorého zdobí jeho defenzívna hra. Smerom dopredu je to trochu horšie, od svojho príchodu do Sixers v drafte v roku 2019, je jeho štatistika v bodoch na zápas skoro na rovnakej úrovni. 

V sezóne 2019/20 to bolo 4,7 bodu na zápas, v tej minulej 5,7 bodu na zápas.

Pre Philadelphiu môže byť ťažké zbaviť sa Harrisa, Maxeyho a Thybulla a poslať ich do Brooklynu, ktorý už v predošlej sezóne získal dvoch bývalých hráčov Sixers Bena Simmonsa a Setha Curryho.

Týmto by Brooklyn vytvoril verziu tímu Philadelphie zo sezóny 2020/21, ktorému sa nepodarilo prejsť cez druhé kolo v playoff.

Na druhú stranu netreba zabúdať na príchod hviezdneho Jimmyho Butlera do tímu Sixers a ich následne vypadnutie v playoff sérii s Torontom Raptors.

Šiesteho augusta sa na sociálnych sieťach objavilo video Duranta s bývalým spoluhráčom z Oklahomy a neskôr Brooklynu Jamesom Hardenom, ktorí v súčasnosti oblieka dres Philadelphie 76ers.

Oslavovali spolu aj s Travisom Scottom po jeho prvej samostatnej show od tragédie na Astroworlde. Fanúšikovia vedia o ich skvelom priateľskom vzťahu a domnievajú sa, že by si spoločne mohli po tretíkrát zahrať v rovnakom tíme.

S očakávaním, že sa Durant pripojí k 76ers, by mohlo mať Miami Heat väčšiu šancu na získanie jeho spoluhráča Kyrieho Irvinga z Brooklynu.

Riaditeľ Východnej konferencie NBA povedal Seanovi Deveneymu z Heavy.com, že Miami Heat a Los Angeles Lakers sa nedávno objavili ako potenciálne tímy, ktoré by Kyrieho mohli podpísať.

„Ak Durant opustí Brooklyn, nechápem prečo by si mali nechať Kyrieho. Tím by mali skôr omladiť,” povedal výkonný riaditeľ.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Do boja o hviezdneho Duranta sa zapojila Philadelphia