Hviezdny Durant môže zamieriť do Bostonu, Nets prvú ponuku odmietli

Kevin Durant.
Kevin Durant. (Autor: SITA/AP)
Martin Kozinka|25. júl 2022 o 18:49

O služby Kevina Duranta sa začal zaujímať Boston.

NEW YORK. Fanúšikovia basketbalového tímu Brooklyn Nets dúfali, že po nevydarenej sezóne nepríde už nič horšie.

Po vyradení v prvom kole play off série s Bostonom, im plánujú Celtics zasadiť ďalší klinec do rakvy. Do Brooklynu totiž poslali zaujímavú ponuku za nespokojného Kevina Duranta. 

Durant požiadal Nets koncom júna o výmenu. Od začiatku tejto žiadosti sa špekulovalo, kam jedna z najväčších hviezd NBA zamieri. Najväčšími favoritmi na zisk dvojnásobného šampióna bola dvojica Miami Heat a Phoenix Suns. 

Vedenie Nets ale stále čaká na lukratívnu ponuku za budúceho člena siene slávy, ktorá by ich zaujala a uspokojila. Tá mala prísť pár hodín dozadu od rivala z Bostonu. Ten ich v prvom kole play off východnej konferencie, ako sa vraví ´sweepol´ (vyhral sériu 4:0 na zápasy). 

Do Brooklynu poslali za hviezdneho Duranta túto ponuku.

Čo získa Brooklyn

Jaylen Brown, Derrick White, výber v prvom kole draftu (1. round pick)

Čo získa Boston

Kevin Durant

Nets mali pôvodne túto ponuku odmietnuť. Od Celtics totiž žiadajú minimálne o dva výbery v prvom kole draftu viac a hlavne najlepšieho brániaceho hráča predošlej sezóny Marcusa Smarta. Diskusie o prípadnej druhej ponuke majú pokračovať.

Stredobodom pozornosti tejto výmeny je ale pre Brooklyn Jaylen Brown, 3. výber v drafte 2016, ktorý bol v predošlej sezóne pravou rukou Tatuma na ceste do finále NBA. Za minulý ročník zaznamenával 23.6 bodu, 6.1 doskoku a 3.5 asistencie na zápas. 

Jaylen Brown proti Durantovi v play off sérii

Brown v predminulej sezóne nechýbal medzi hviezdami v All-Star zápase, no tento rok bol o túto možnosť ukrátený, čo sa nepáčilo mnohým fanúšikom Celtics. 

Je vidieť, že medzi hráčom a fanúšikmi panuje skvelý vzťah. Keď sa ale dozvedel, že ho vedenie plánuje vymeniť, nadšený byť nemohol.

Na všetko stihol zareagovať troma písmenami na sociálnej sieti Twitter. “Smh”, čo znamená v neskrátenej verzii shaking my head (kývem hlavou).

Oplatí sa Bostonu vymeniť 25-ročného hráča, ktorý sa stal pilierom v základnej päťke tímu?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Hviezdny Durant môže zamieriť do Bostonu, Nets prvú ponuku odmietli