Hviezdny rozohrávač označil prezidenta klubu za klamára. Za Philadelphiu odmieta hrať

James Harden v drese Philadelphie 76ers.
James Harden v drese Philadelphie 76ers. (Autor: TASR/AP)
SITA|15. aug 2023 o 12:42

James Harden mal byť podľa dohody vymenený do iného klubu.

PHILADELPHIA. Hviezdny americký basketbalista James Harden tvrdí, že napriek platnej zmluve nebude hrať za tím Philadelphia 76ers zo zámorskej NBA.

Tridsaťtriročný rozohrávač verejne nazval prezidenta klubu Daryla Moreyho klamárom, lebo údajne nesplnil to, na čom sa pred dvomi mesiacmi dohodli.

Harden v júni aktivoval opciu na predĺženie zmluvy so Sixers na nasledujúci ročník v hodnote 35,6 milióna dolárov.

Neskôr vyjadril zámer opustiť klub a s Moreym sa vraj dohodli, že ho vymení do iného tímu namiesto toho, aby basketbalista neuplatnil opciu a odišiel ako voľný hráč.

Harden vraj chcel prestúpiť do klubu Los Angeles Clippers, ale rokovania nedopadli úspešne. Morey napokon Hardena nevymenil.

Najlepší nahrávač v základnej časti ostatnej sezóny NBA sa cíti byť podvedený a odmieta za Sixers hrať. "Daryl Morey je klamár.

Nikdy nebudem súčasťou organizácie, v ktorej je on," povedal Harden počas reklamného podujatia klubu v Číne.

Jeho slová zachytili na videu, ktoré sa objavilo na internete. Klub z Philadelphie sa k záležitosti oficiálne nevyjadril. Zatiaľ nie je známe, či Harden začne s tímom 76ers prípravu na nový ročník.

James Harden patrí k najväčším hviezdam profiligy, na konte má desať účastí v Zápase hviezd NBA a v roku 2018 sa stal najužitočnejším hráčom základnej časti.

Za ostatné tri roky vystriedal v súťaži tri tímy, okrem Philadelphie pôsobil aj v kluboch Brooklyn Nets a Houston Rockets.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Hviezdny rozohrávač označil prezidenta klubu za klamára. Za Philadelphiu odmieta hrať