Curry sa teší z postupu aj ocenenia. Dončič priznal, že hral hrozne

Basketbalista Stephen Curry priviedol Golden State Warriors do finále NBA.
Basketbalista Stephen Curry priviedol Golden State Warriors do finále NBA. (Autor: TASR/AP)
TASR|27. máj 2022 o 07:40 (aktualizované 27. máj 2022 o 09:45)

Dallas už nedokázal zdramatizovať priebeh série.

NBA - finále Západnej konferencie - 5. zápas

Golden State - Dallas 120:110

Po štvrtinách: 28:23, 41:29, 25:32, 26:26

Najviac bodov: Thompson 32, Wiggins 18 (10 doskokov), Green 17 - Dončič 28, Dinwiddie 26, Finney-Smith 13

/konečný výsledok série 4:1/

NEW YORK. Basketbalisti Golden State Warriors vylepšili svoju obdivuhodnú sériu, keď šiestykrát za osem sezón postúpili do finále play off NBA.

V piatom súboji finále Západnej konferencie zvíťazili v noci na piatok nad Dallasom Mavericks 120:110 a celú sériu vyhrali 4:1 na zápasy.

Klay Thompson sa na výhre Warriors podieľal 32 bodmi, z toho 19 dosiahol v prvej polovici stretnutia. Premenil aj osem trojok. Andrew Wiggins prispel k úspechu 18 bodmi a 10 doskokmi, Draymond Green zaznamenal 17 bodov.

Stephen Curry mal 15 bodov, deväť asistencií a získal cenu pre najužitočnejšieho hráča série, ktoré sa udeľuje vo finále konferencie premiérovo.

Byť súčasťou finále šesťkrát za osem rokov, to je niečo, čo sa dá ťažko slovami opísať. Je za tým enormné množstvo zručností, zanietenia a driny," vyjadril sa podľa AP Steve Kerr, tréner Golden State.

V drese hostí si Luka Dončič po slabšom štarte nakoniec pripísal 28 bodov a deväť doskokov, sekundoval mu Spencer Dinwiddie s 26 bodmi.

"Osobne som hral hrozne, ale inak som na celý tím nesmierne hrdý. Nikto neveril, že by sme sa mohli dostať tak ďaleko," poznamenal Dončič.

Warriors si zahrajú o titul po troch rokoch. Vo finále play off sa stretnú s víťazom série Miami - Boston, Celtics vedú po piatich stretnutiach 3:2 na zápasy.

"Proti obom súperom to nebude jednoduché, najmä Boston by nám mohol po ofenzívnej stránke robiť problémy. Myslím si, že práve proti nim budeme hrať," povedal pilier defenzívy Draymond Green.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Curry sa teší z postupu aj ocenenia. Dončič priznal, že hral hrozne