Klub jej prirástol k srdcu. Moravčíková bude naďalej pôsobiť v Piešťanoch

Alica Moravčíková.
Alica Moravčíková. (Autor: TASR)
TASR|24. júl 2024 o 11:03

Patrí k stabilnej súčasti nášho tímu, povedal tréner Čajok.

PIEŠŤANY. Slovenská basketbalistka Alica Moravčíková bude aj v nasledujúcej sezóne pokračovať v tíme Piešťanských Čajok.

Pre dvadsaťdeväťročnú pivotku to bude už štvrtá sezóna v družstve trénera Petra Jankoviča, bola tak pri väčšine doterajších úspechoch klubu nielen na domácej scéne, ale aj v zahraničí.

Vo svojej zbierke úspechov má tri majstrovské tituly (2022 - 2024), Slovenský pohár (2023), Alpsko-jadranský pohár (2024) a druhé miesto z Federálneho pohára (2024).

V predchádzajúcom ligovom ročníku naskočila do 26 stretnutí, priemerne v nich mala vyše sedem bodov a päť doskokov.

"Piešťany mi prirástli k srdcu vďaka skvelým ľuďom, ktorých som tu spoznala a mám možnosť s nimi pracovať. V slovenskej lige sú tie najvyššie očakávania. Tento rok by som chcela postúpiť zo skupiny Eurocupu a zároveň dúfam, že sa dokážeme vyrovnať aj náročnejším súperkám.

S dievčatami tvoríme dobrý kolektív, či už v šatni alebo na ihrisku, a verím, že na to tento rok nadviažeme. Herný koncept trénera, ale aj jeho ľudský prístup mi vyhovuje a teším sa na našu ďalšiu spoluprácu," uviedla v tlačovej správe.

Reprezentantka Slovenska je tak ďalšou pokračujúcou hráčkou z majstrovského kolektívu zo sezóny 2023/2024.

"Alica patrí k už stabilnej súčasti nášho tímu. Je fajn, že sa nám s ňou opäť podarilo dohodnúť a predĺžiť kontrakt. Patrí medzi skúsené hráčky. Tým, že Anka Jurčenková skončila, tak bude musieť po nej prebrať pomyselné žezlo. Skúsenosťou a dravosťou, ktorú má, nám pomohla v nejednom zápase.

Ona presne vie, čo má robiť na ihrisku a plní to do bodky. Z tohto pohľadu veľká spokojnosť a radosť, že s nami bude ďalej pokračovať a bude opäť veľmi dôležitým článkom tohto tímu," vyjadril sa tréner Piešťan Peter Jankovič.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Klub jej prirástol k srdcu. Moravčíková bude naďalej pôsobiť v Piešťanoch