Bartheza z Nantes "vyštvali" nahnevaní fanúšikovia

SITA|30. apr 2007 o 10:16

PARÍŽ 30. apríla (SITA, AP) - Bývalý francúzsky reprezentačný brankár Fabien Barthez možno nedodrží podmienky zmluvy, ktoré v januári podpísal s futbalovým klubom FC Nantes. Môžu za to fanúšikovia tímu, ...

PARÍŽ 30. apríla (SITA, AP) - Bývalý francúzsky reprezentačný brankár Fabien Barthez možno nedodrží podmienky zmluvy, ktoré v januári podpísal s futbalovým klubom FC Nantes. Môžu za to fanúšikovia tímu, ktorí v sa pokúsili majstra sveta a Európy fyzicky napadnúť po sobotnej domácej prehre 0:2 s Rennes. Ako informoval prezident klubu Rudi Roussillon, päť až šesť osôb večer obkľúčilo Barthezovo auto, keď vychádzalo z areálu štadióna Stade de la Beaujoire, udierali a kopali do vozidla. "Ktorýsi z nich otvoril dvere a snažil sa Bartheza vytiahnuť von. Ten sa musel brániť a celá udalosť ho mimoriadne rozrušila. Fabien je teraz so svojou rodinou, čo je vzhľadom na okolnosti absolútne pochopiteľné," referoval Roussillon pre televíziu Canal Plus deň po stretnutí, po ktorom Nantes naďalej patrí posledná priečka v tabuľke Ligue 1.

Barthez v nedeľu chýbal na tréningu a prednosť dal chvíľam so svojou rodinou v Toulouse. Vedenie Nantes sa ho pokúsilo kontaktovať, ale bezvýsledne. Nantes ako osemnásobný majster Francúzska zrejme po 44 rokoch zostúpi do nižšej súťaže, čo niektorí priaznivci pripisujú aj na účet viacerých chýb Bartheza. Štyri kolá pred záverom Ligue 1 stráca Nantes na 17. priečku zabezpečujúcu záchranu 8 bodov. Barthez sa v januári vrátil na futbalové trávniky, s ktorými sa rozlúčil, keď po "strieborných" majstrovstvách sveta v Nemecku nenašiel angažmán primerané jeho kvalitám. Kontrakt s Nantes podpísal do konca sezóny.


Nachádzate sa tu:
Domov