Barteková bude šéfkou koordinačnej komisie ZOH mládeže

Danka Barteková je členkou Medzinárodného olympijského výboru.
Danka Barteková je členkou Medzinárodného olympijského výboru. (Autor: SITA)
SITA|27. okt 2015 o 18:06

Máme doma športovkyňu, ktorá Slovensko významným spôsobom reprezentuje a odteraz bude mať nemalý podiel na formovaní svetového športu a mládeže v ňom, hovorí predseda parlamentu Peter Pellegrini.

LAUSANNE. Danka Barteková sa stala najmladšou šéfkou koordinačnej komisie v rámci Medzinárodného olympijského výboru (MOV). Ten v pondelňajšej tlačovej správe informoval, že úspešná slovenská strelkyňa bude šéfovať koordinačnej komisii zimných olympijských hier mládeže vo švajčiarskom Lausanne v roku 2020.

Bude to historicky tretie podujatie tohto druhu v danej mládežníckej kategórii.

danka_res.jpg

Danka Barteková je aj úspešnou slovenskou strelkyňou. FOTO - TASR.

Podľa prezidenta MOV Thomasa Bacha tridsaťjedenročná Barteková povedie skúsený tím odborníkov z radov členov komisie zodpovedných za prípravu organizačného výboru lausannských mládežníckych hier.

MOV ďalej informoval, že najmladšia jeho členka a zároveň bronzová medailistka v streľbe z OH 2012 v Londýne sa v súčasnosti uchádza o titul PhD. na Univerzite Mateja Bela v Banskej Bystrici a je aj členkou koordinačnej komisie olympijských hier mládeže 2018 v argentínskom Buenos Aires.

Danka Barteková bude súťažiť aj na olympijských hrách v Riu de Janeiro.

"Bol som na pracovnej ceste v Dubnici nad Váhom, keď som sa dozvedel túto novinku. Musím sa priznať, že ma to veľmi potešilo. Ide o poctu pre Slovensko," vyhlásil predseda parlamentu Peter Pellegrini.

V utorok Slovenke zagratuloval aj telefonicky. "Som presvedčený, že sa svojej novej funkcie Danka Barteková ujme veľmi profesionálne a zodpovedne," myslí si.

sochi_olympics-ed150a0a755049dea14f32187_r8970_res.jpeg

Danka Barteková (vľavo) sa na galavečeri v deň otváracieho ceremoniálu olympijských hier v Soči prihovára spolu s ruským členom Medzinárodného olympijského výboru Vitalijom Smirnovom. FOTO - TASR/AP.

"Máme doma športovkyňu, ktorá Slovensko významným spôsobom reprezentuje a odteraz bude mať nemalý podiel na formovaní svetového športu a mládeže v ňom," dodal Pellegrini.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Barteková bude šéfkou koordinačnej komisie ZOH mládeže