Barcelona hrala prvý zápas po odchode Messiho, zdolala Juventus s Ronaldom

Momentka zo zápasu FC Barcelona - Juventus Turín.
Momentka zo zápasu FC Barcelona - Juventus Turín. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|8. aug 2021 o 23:30

Klub z Katalánska zvíťazil rozdielom triedy.

Prípravný zápas

Barcelona - Juventus 3:0 (1:0)

Góly: 3. Depay, 57. Braithwaite, 92. Puig

ŽK: 35. Braithwaite, 82. Emerson - 55. McKennie

FC Barcelona: Neto – Dest (62. Emerson), Araújo (62. Umtiti), Piqué, Alba (71. Baldé) – Roberto (71. Puig), Busquets – Demir (62. González), Griezmann (86. Collado), Depay – Braithwaite (78. Manaj)

Juventus Turín: Szczesny (46. Perin) – De Sciglio (80. De Winter), de Ligt (61. Chiellini), Rugani (61. Bonucci), Sandro (46. Pellegrini) – Cuadrado (46. Chiesa), Bentancur (46. Danilo), Ramsey, Bernardeschi (61. Ranocchia) – Morata (61. Marqués), Ronaldo (46. Kulusevski)

BARCELONA. Španielsky veľkoklub FC Barcelona triumfoval v prvom prípravnom zápase po odchode Lionela Messiho nad Juventusom Turín 3:0. V drese hostí odohral prvý polčas portugalský útočník Cristiano Ronaldo.

Argentínsky odchovanec sa nedohodol s klubom na novej zmluve, keďže jeho plat by príliš zaťažil rozpočet klubu. V nedeľu sa definitívne rozlúčil s kolegami a fanúšikmi.

Barcelona proti Juventusu dominovala v držaní lopty (68 % : 32 %), oba tímy však vystrelili šesťkrát na bránku súpera.

Na tréningovom ihrisku Estadi Johan Cruyff skóroval už v 3. minúte Holanďan Memphis Depay, po zmene strán sa presadil 30-ročný Dán Martin Braithwaite, ktorý zaujal aj na uplynulých ME vo futbale. V nadstavenom čase zakončil poslednú barcelonskú akciu Ricardo Puig.

Braithwaite skóroval aj v predchádzajúcom prípravnom zápase Barcelony, v stredu proti rakúskemu Red Bull Salzburg (1:2), Katalánci predtým zdolali VfB Stuttgart (3:0), Gironu (3:1) aj Gimnástic de Tarragona (4:0).

V nedeľu sa bojovalo o tradičný Gamperov pohár, o ktorý sa hráva pred poslednými zápasmi Barcelony v prípravnom období. Švajčiar Joan Gamper bol v rokoch 1902 - 1917 prvým trénerom FC Barcelona.

V nedeľu 15. augusta odohrajú zverenci trénera Ronalda Koemana prvý ligový zápas proti Realu Sociedad San Sebastian.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Barcelona hrala prvý zápas po odchode Messiho, zdolala Juventus s Ronaldom