Barborík pred debutom v KSW: Moja cesta vedie k titulu

(Zdroj: Oktagon MMA)
Daniel Stankovič|23. apr 2021 o 21:02 (aktualizované 23. apr 2021 o 21:04)

Pred premiérou v poľskej organizácii je slovenský zápasník v dobrej nálade.

LODŽ. Jubilejný šesťdesiaty turnaj prestížnej organizácie KSW má v rámci svojej karty zápas pérovej váhy, v ktorom uvidíme slovenského bojovníka MMA Vojta Barboríka (10-1 MMA).

Súperom reprezentanta bratislavského klubu Octagon Fighting Academy bude domáci Krysztof Klaczek (12-6 MMA), ktorého môžu fanúšikovia poznať zo zápasu z novembra 2017, kedy Poliaka po skvele kopnutom highkicku porazil Ľudovít Klein.

Po príchode do poľskej metropoly Lodž sa Barborík zúčastnil rozhovorov s novinármi, kde objasnil svoje ciele a pocity pred debutom v KSW.

(Zdroj: Oktagon MMA)

„Dojmy sú skvelé. Cesta bola super, organizácia je výborná, všetko ide podľa plánu. Uvidíme ako sa zápas vyvinie. Súboj môže byť pokojne v postoji, ale nebojím sa súpera zobrať aj na zem, kde mám kvality.

Súper je to šikovný, netreba ho podceňovať, štylisticky ide o grapplera, ktorý tiež vie byť nebezpečný v postoji. Výhody ako výška alebo sila by mali byť na mojej strane,“ povedal Barborík na margo najbližšieho protivníka.

Poľských novinárov upútala Slovákova štatistika, keďže z dvanástich zápasov hneď deväť zvíťazil na submisiu.

Barborík však napriek tomu, že je známy bravúrnou hrou na zemi odmieta, že by nepracoval na zlepšovaní postojárskych schopností. V jeho prípade ide skôr o pragmatickosť.

„Na postoji stále pracujem, no v zápasoch nezvyknem nič riskovať, preto mám tak veľa ukončení na submisiu. Napríklad s Robertom Pastuchom súboj prebiehal v postoji, pretože to na zemi nešlo,“ povedal zápasník.

Pri zmluvách s KSW, ako aj s česko-slovenským Oktagonom MMA vyvstáva otázka, ako to bude s jeho budúcnosťou.

Hoci sa medzi fanúšikmi už šepká o titulovom súboji perovej váhy Oktagonu, 27-ročný Slovák to ale zatiaľ odmieta riešiť. Priorita je pre neho jasná - cesta v KSW.

To záleží na tom, ako sa dohodnú promotéri, tréneri a manažéri. Ja som otvorený zápasiť, robiť kvalitné zápasy a víťaziť.

Moja cesta v KSW vedie určite k titulu, na to som sem prišiel. Každopádne, uvidíme po prvom zápase,“ zakončil Barborík, ktorý prišiel pred súbojom s novým účesom oslavujúcim jeho domovský tím Octagon Fighting Academy.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Barborík pred debutom v KSW: Moja cesta vedie k titulu