Avery sa opäť nekontroloval, Jurčina po jeho zákroku krvácal

TASR|23. apr 2009 o 10:23

Zlý muž zámorskej hokejovej NHL Sean Avery sa opäť ukázal v negatívnom svetle.

New York. Na jeho drsnú hru tentoraz doplatil slovenský obranca Milan Jurčina, ktorému v súboji prvého kola play off medzi New Yorkom Rangers a Washingtonom Capitals (2:1) rozbil domáci útočník nos.

K incidentu prišlo v polovici tretej tretiny, kedy Avery po odpískaní zasiahol Jurčinovu tvár rukou, v ktorej držal hokejku. Slovenský zadák následne s krvácajúcim nosom spadol na ľad. Správanie 29-ročného hokejistu domácich rozčúlilo trénera Washingtonu Brucea Boudreaua, ktorý po stretnutí volal po jeho potrestaní.

"Neviem, či musí prísť až k zraneniu, aby zástupcovia ligy celý incident prehodnotili. Určite sa na to pozrú. A ak dospejú k názoru, že je to faul na suspendáciu, Avery dostane jeden zápas. On hrá tvrdo, no niekedy až príliš tvrdo," uviedol pre Washington Post Boudreau. V podobnom duchu sa na adresu "zlého dieťaťa" profiligy vyjadroval aj Jurčinov spoluhráč Brian Pothier, ktorého Avery neskôr taktiež zasiahol do tváre vysokou hokejkou: "To je presne jeho hra. Nemyslím si, že by ma chcel schválne trafiť do tváre s hokejkou. On je proste drsný hráč a chce hrať tvrdo."

Newyorskí jazdci vedú po domácom víťazstve v sérii už 3:1 a iba jedna výhra ich delí od prekvapujúceho postupu do 2. kola play off. Séria pokračuje v piatok 24. apríla na ľade Washingtonu.

Nachádzate sa tu:
Domov