Australian Open iba pre zaočkovaných. Bude to skutočne výhra? (komentár)

Novak Djokovič.
Novak Djokovič. (Autor: TASR/AP)
Jana Sedláková|30. okt 2021 o 10:30

Turnaj bude možno iba pre zaočkovaných.

Austrália od začiatku pandémie koronavírusu plávala vlastnou cestou. Opatrenia i vlny tam vyzerali trocha inak ako v iných častiach sveta. A prejavilo sa to aj v športe.

Pred Australian Open 2021 museli ísť všetci tenisti do povinnej karantény. Málokto mal také komplikované cestovanie mimo krajiny ako Austrálčania.

Keď už je k dispozícii vakcína, austrálske štátne autority sa vyjadrili jasne: Na Australian Open 2022 pôjdu iba zaočkovaní tenisti. Ostatných sem nepustíme.

Lenže medzi elitnými tenistami bola donedávna zaočkovaná len približne polovica hráčov. Polovica hráčov zo športu, v ktorom dokáže masy fanúšikov prilákať iba zopár mien na svete.

Hoci počty zaočkovaných stúpajú, vakcinácii nefandia Novak Djokovič či Daniil Medvedev. Dvaja momentálne najlepší tenisti sveta.

Samozrejme, nie všetci úspešní tenisti odmietajú očkovanie. Viktoria Azarenková, Ashleigh Bartyová, Andy Murray, či dokonca Roger Federer s Rafaelom Nadalom sú veľkými podporovateľmi vakcinácie.

Zdá sa však, že kým v iných témach sú tieto mená neformálnymi autoritami pre hráčov, pri vakcíne proti covidu to neplatí.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Australian Open iba pre zaočkovaných. Bude to skutočne výhra? (komentár)