Osaková zobrala Williamsovej nádej na rekord, Muchová potrápila aj Bradyovú

Serena Williamsová a Naomi Osaková po semifinálovom súboji.
Serena Williamsová a Naomi Osaková po semifinálovom súboji. (Autor: TASR/AP)
TASR|18. feb 2021 o 06:30

Finále sa odohrá v sobotu.

Aktualizované o 8:50

MELBOURNE. Japonská tenistka Naomi Osaková sa stala prvou finalistkou na granslamovom Australian Open. Turnajová trojka zdolala vo štvrtkovom semifinále desiatu nasadenú Serenu Williamsovú z USA 6:3, 6:4.

Osaková potvrdila svoju dominanciu v záverečných fázach grandslamových turnajov, keď ešte nikdy neprehrala od štvrťfinále.

"Spravila som príliš veľa nevynútených chýb a v úvode som bola nervózna. Potom som sa však dostala do zápasu a užívala si to. Hrať proti Serene je vždy veľká česť," citovala Osakovú agentúra DPA.

Tridsaťdeväťročná Williamsová pri svojej dvadsiatej účasti na Australian Open utrpela vôbec prvú prehru v semifinále.

Japonke pritom nevyšiel úvod, keď ju súperka hneď na začiatku brejkla a viedla už 2:0. Potom však Williamsová prišla o dve podania za sebou a Osaková otočila na 4:2 a následne dovolila Američanke uhrať iba dva fiftíny.

Do druhej časti vstúpila lepšie, premenila brejkbal, držala si svoje podanie až do stavu 4:2. Skúsená Williamsová v ôsmej hre na trikrát získala brejkbal a vyrovnala. To však bolo z jej strany všetko a v nasledujúcich gemoch opäť nezískala ani fiftín.

Američanka tak stratila šancu na zisk 24. grandslamového titulu v singli, čím by vyrovnala absolútny rekord Austrálčanky Margaret Courtovej.

Osaková zabojuje o svoju druhú trofej v Melbourne proti Američanke Jennifer Bradyovej, ktorá zdolala českú tenistku Karolínu Muchovú v troch setoch 6:4, 3:6 a 6:4.

Bardyová začal svoje druhé grandslamové semifinále dobre a v úvodných dvoch gemoch stratila iba jediný fiftín. Ďalší priebeh bol vyrovnaný až do desiatej hry, keď Američanka brejkla Muchovú a zároveň získala celý set.

Aj rozhodujúce dejstvo bolo vyrovnané a rozhodol jediný brejkbal. Ten sa podaril už v treťom geme Bradyovej. Drámu priniesla desiata hra za stavu 5:4 pre Američanku.

Tá viedla 40:15, no premárnila oba mečbaly, Muchová dokázala otočiť, no tiež nepremenila dve výhody, čo ju v konečnom dôsledku stálo celý zápas a Bradyová zužitkovala piaty mečbal.

"Trasú sa mi nohy a búši mi srdce," uviedla po zápase Bradyová, ktorá dojatím iba ťažko hľadala slová.

Australian Open 2021

dvojhra žien - semifinále:

Naomi Osaková (Jap.-3) - Serena Williamsová (USA-10) 6:3, 6:4

Jennifer Bradyová (USA-22) - Karolína Muchová (ČR-25) 6:4, 3:6, 6:4


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Australian Open»Osaková zobrala Williamsovej nádej na rekord, Muchová potrápila aj Bradyovú