Djokovič si ustrážil postup, Thiem prekvapivo vypadol, blysol sa nováčik Karacev

Dominic Thiem na Australian Open 2021.
Dominic Thiem na Australian Open 2021. (Autor: TASR/AP)
TASR|14. feb 2021 o 07:15

Nasadený Auger-Aliassime stratil sľubné vedenie.

Aktualizované o 14:26

MELBOURNE. Srbský tenista Novak Djokovič sa prebojoval do štvrťfinále dvojhry na grandslamovom turnaji Australlian Open v Melbourne.

Najvyššie nasadený obhajca titulu zdolal v osemfinále Kanaďana Miloša Raoniča 7:6 (4), 4:6, 6:1, 6:4. V dueli o postup do semifinále sa stretne so šiestym nasadeným Nemcom Alexandrom Zverevom.

Djokovič utrpel v 3. kole proti Američanovi Taylorovi Fritzovi svalové zranenie a nad jeho štartom v súboji s Raoničom visel otáznik. Srb sa však dal zdravotne do poriadku a na svojom obľúbenom centri v aréne Roda Lavera vylepšil vzájomnú bilanciu s Kanaďanom už na 12:0.

Rakúsky tenista Dominic Thiem prekvapujúco končí už v osemfinále mužskej dvojhry. Nasadenú trojku turnaja vyradil poľahky v troch setoch Bulhar Grigor Dimitrov 6:4, 6:4 a 6:0. Posledný set trval iba 21 minút.

Piatkový "maratón" s domácim Nickom Kyrgiosom, v ktorom otočil z 0:2 na sety, mu odčerpal priveľa síl. Thiemovi proti Dimitrovovi nefungovalo prvé podanie. Po druhom servise ho Bulhar kvalitnými returnami dostával pod tlak a získaval dôležité fiftíny.

"Nie som žiadna mašina, aj keď by som ňou rád bol," okomentoval Rakúšan osemfinálovú prehru na úvodnom grandslame sezóny.

Dimitrov v treťom sete úplne ovládol dianie v aréne Roda Lavera a vyčerpanému Thiemovi uštedril "kanára".

"Snažil som sa hrať maximálne koncentrovane od prvej do poslednej loptičky. Videl som, že Dominic je unavený. Je super byť opäť v grandslamovom štvrťfinále, pokúsim sa dostať ešte ďalej," povedal Dimitrov, ktorý bol v roku 2017 v melbournskom semifinále.

Ráno sa prvým štvrťfinalistom stal ruský tenista Aslan Karacev. V osemfinále proti dvadsiatemu nasadenému Kanaďanovi Felixovi Augerovi-Aliassimeovi prehrával 0:2 na sety, no po skvelom obrate napokon triumfoval 3:6, 1:6, 6:3, 6:3, 6:4.

Karacev postúpil medzi elitnú osmičku hneď pri svojom debute v hlavnej súťaži na podujatí veľkej štvorky, čo sa naposledy podarilo Rumunovi Alexovi Radulescuovi vo Wimbledone v roku 1996.

V dueli o postup do semifinále nastúpi Karacev práve proti Bulharovi Grigorovi Dimitrovovi.

Rus je v Melbourne "katom" nasadených hráčov, v 3. kole vyradil vlaňajšieho semifinalistu Roland Garros Argentínčana Diega Sebastiana Schwartzmana.

"Začiatok zápasu proti Augerovi-Aliassimeovi bol veľmi náročný. Felix hral veľmi rýchlo a v prvých dvoch setoch som nevedel, ako mám proti nemu hrať. Postupne som sa však dostal do správneho rytmu. Byť v grandslamovom štvrťfinále je skvelý pocit, no som unavený, dal som do toho všetko," uviedol 114. hráč svetového rebríčka ATP.

muži - dvojhra - osemfinále:

Novak Djokovič (Srb.-1) - Miloš Raonič (Kan.-14) 7:6 (4), 4:6, 6:1, 6:4

Alexander Zverev (Nem.-6) - Dušan Lajovič (Srb.-23) 6:4, 7:6 (5), 6:3

Aslan Karacev (Rus.) - Felix Auger-Aliassime (Kan.-20) 3:6, 1:6, 6:3, 6:3, 6:4

Grigor Dimitrov (Bul.-18) - Dominic Thiem (Rak.-3) 6:4, 6:4, 6:0


Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Australian Open»Djokovič si ustrážil postup, Thiem prekvapivo vypadol, blysol sa nováčik Karacev