Svitolinová prekvapujúco končí, svetová jednotka je naďalej suverénna

Ukrajinská tenistka Elina Svitolinová.
Ukrajinská tenistka Elina Svitolinová. (Autor: TASR/AP)
TASR|15. feb 2021 o 07:45

Pegulová dosiahla cenné víťazstvo.

AKTUALIZOVANÉ o 11:25 h

MELBOURNE. Americké tenistky Jessica Pegulová a Jennifer Bradyová nastúpia proti sebe vo štvrťfinále dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open.

Prvá menovaná v osemfinále prekvapujúco vyradila piatu nasadenú Ukrajinku Elinu Svitolinovú 6:4, 3:6, 6:3, jej krajanka Bradyová ako nasadená dvadsaťdvojka zdolala Chorvátku Donnu Vekičovú v dvoch setoch 6:1, 7:5.

Pegulová prvýkrát v kariére získala skalp hráčky z elitnej svetovej desiatky.

"Obdivujem Elinu, ako vždy na kurte bojuje a nevzdáva sa za žiadneho stavu. Dnes som si z nej zobrala príklad. Na konci prvého setu som bola trochu nervózna a unavená, no zmobilizovala som sa. Byť v grandslamovom štvrťfinále je skvelý pocit," uviedla Pegulová pre akreditované médiá.

Vo štvrťfinále nebude chýbať ani domáca nádej Ashleigh Bartyová. Nasadená jednotka vyhrala nad Američankou Shelby Rogersovou 6:3, 6:4.

V dueli o postup do semifinále nastúpi proti turnajovej dvadsaťpäťke Češke Karolíne Muchovej, ktorá zdolala osemnástku "pavúka" Belgičanku Elise Mertensovú 7:6 (5), 6:4. V prvom sete pritom prehrávala 0:4.

Bartyová na tohtoročnom Australian Open ešte nestratila ani set.

"Na harde som vyrastala, na tvrdom povrchu sa mi hrá super. Na tom v Melbourne sa cítim ako doma. Škoda, že v hľadisku teraz nemôžu byť fanúšikovia, pretože mám rada hluk a dobrú atmosféru," uviedla v pozápasovom rozhovore. 

"Rogersová bola náročná súperka. Vedela som, že ak chcem uspieť, budem musieť dobre podávať, čo sa mi podarilo," dodal Austrálčanka.

Muchová opäť potvrdila povesť bojovníčky. V 3. kole v českom derby proti Karolíne Plíškovej otočila v druhom sete z 0:5, teraz sa jej podaril ďalší obrat.

"Dnes som si v prvom sete hovorila, že to nie je ešte také zlé ako proti Karolíne. Úspešný obrat mi dodal veľa sebavedomia. Bol to veľmi náročný zápas, Mertensová je kvalitná hráčka. Začala som pomalšie, ale postupne som sa do toho dostala a vyšlo to," citoval slová Muchovej portál idnes.cz.

Australian Open - dvojhra - osemfinále:

Ashleigh Bartyová (Austr.-1) - Shelby Rogersová (USA) 6:3, 6:4

Karolína Muchová (ČR-25) - Elise Mertensová (Belg.) 7:6 (5), 6:4

Jessica Pegulová (USA) - Jelina Svitolinová (Ukr.-5) 6:4, 3:6, 6:3

Jennifer Bradyová (USA-22) - Donna Vekičová (Chor.-28) 6:1, 7:5

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Australian Open»Svitolinová prekvapujúco končí, svetová jednotka je naďalej suverénna