Atouba s podozrením na roztrhnutie achilovky

SITA|24. okt 2008 o 12:24

Radosť futbalistov Hamburgeru SV z tesného víťazstva v úvode skupinovej fázy Pohára UEFA 2008/09 v Žiline (2:1) sčasti zatienilo zranenie obrancu Thimotheeho Atoubu.

ŽILINA. V 82. min odišiel 26-ročný Kamerunčan z ihriska štadióna pod Dubňom len za pomoci členov realizačného tímu s podozrením na roztrhnutie achilovky. "Zdá sa, že Timmy nám bude chýbať aj niekoľko mesiacov. Za víťazstvo v Žiline sme draho zaplatili. Ešteže máme v kádri Boatenga a Aoga, ktorí ho môžu nahradiť," komentoval pre Bild tréner HSV Martin Jol.

Atouba si pri východe zo šatne pomáhal pri chôdzi barlami. V piatok by mal absolvovať dôkladnejšie vyšetrenie, ktoré odhalí, v akom stave je jeho Achillova šľacha. "Želám Timmymu všetko dobré. Po jeho zranení sa ani nemôžeme celkom tešiť z nášho prvého víťazstva v skupinovej fáze," uviedol špílmacher bundesligového lídra Piotr Trochowski. Jeden z dlhodobo najlepších hráčov HSV priznal, že výkon jeho tímu v Žiline zďaleka nebol ideálny. "Miestami tam boli veľmi hluché miesta. Keď chceme v nedeľu v bundeslige zdolať Hoffenheim, musíme bezpodmienečne pridať," dodal Trochowski. Športový riaditeľ Dietmar Beiersdorfer vystihol dianie na trávniku dvoma výstižnými vetami: "Dali sme góly v správny čas, ale v druhom polčase nás súper prevýšil. Na tomto zápase je najlepší jeho výsledok." Uznanie domácemu tímu "šošonov" zložil aj strelec druhého gólu nemeckého tímu, Chorvát Ivica Olič. "Žilina zahrala veľmi dobre. Som rád, že sme tento zápas vyhrali. Víťazstvo na úvod a ešte na trávniku súpera je veľmi dôležité."

Nachádzate sa tu:
Domov