ČSOB maratón ovládli ukrajinskí bežci, na pódiu ich doplnili Slováci

Ukrajinka Julija Tarasovová zvíťazila na ČSOB maratóne 2022.
Ukrajinka Julija Tarasovová zvíťazila na ČSOB maratóne 2022. (Autor: TASR)
TASR|3. apr 2022 o 14:10 (aktualizované 3. apr 2022 o 15:00)

Taras Ivanuita vyhral s komfortným náskokom.

ČSOB Bratislava Marathon 2022

Súťaž mužov:

1.

Taras Ivanuita

Ukrajina

2:27:03 h

2.

Gabriel Švajda

Slovensko

+ 11:18 min

3.

Michal Šulja

Slovensko

+ 13:28 min

Súťaž žien:

1.

Julija Tarasovová 

Ukrajina

2:54:54 h

2.

Nikola Čorbová

Slovensko

+ 1:51 min

3.

Ivana Líšková

Slovensko

+ 1:56 min

BRATISLAVA. Víťazom v poradí 17. ročníka ČSOB Bratislava Marathonu sa stal v kategórii mužov Ukrajinec Taras Ivanuita s časom 2:27:03 h.

So stratou vyše jedenásť minút prišiel do cieľa Gabriel Švajda z klubu Dôverun. Pódium doplnil Michal Šulja (Lesky's Runners) s mankom 13:28 minúty.

Dvadsaťdeväťročný Ivanuita si o 2:22 min vylepšil osobný rekord, ktorý zabehol minulý rok na Medzinárodnom maratóne mieru v Košiciach.

"V Bratislave žijem štyri roky, pracujem v automobilke. S behom som začal len u vás. Toto je moje druhé víťazstvo, vlani som triumfoval v Banskej Bystrici.

Moja motivácia bola zlepšiť si osobný rekord. Podarilo sa mi to, ale chcel som bežať ešte rýchlejšie," povedal zverenec trénera Ivana Danečka podľa portálu atletika.sk.

V súťaži žien bola najlepšia Ukrajinka Julija Tarasovová s časom 2:54:53 h.

Napínavý súboj o druhé miesto zviedli Nikola Čorbová, ktorá získala striebornú pozíciu s náskokom piatich sekúnd pred Ivanou Líškovou. Čorbová si vylepšila svoj osobný rekord spred šiestich rokov o vyše minútu.

"Bol to náročný maratón, azda vo všetkom. Myslela som si, že pobežím tesne nad tri hodiny, s osobným rekordom som nerátala.

Som milo prekvapená. Ukrajinka vyhrala zaslúžene, nemala som šancu," priznala vicemajsterka sveta v duatlone z minulej sezóny.

V polmaratóne triumfoval v súťaži mužov Marek Hladík z tímu BMSC Bratislava a medzi ženami uspela ďalšia Ukrajinka Marija Radková.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Atletika»ČSOB maratón ovládli ukrajinskí bežci, na pódiu ich doplnili Slováci