Obhajkyňa zlata sa v Paríži nepredstaví. V kvalifikácii nešťastne spadla

Athing Muová.
Athing Muová. (Autor: REUTERS)
REUTERS|25. jún 2024 o 12:57

Aj napriek pádu sa postavila a preteky dokončila.

OREGON. Athing Muová stratila šancu obhájiť svoj olympijský titul v behu na 800 m v Paríži po tom, čo sa v pondelok na americkom teste zrútila na zem a dobehla posledná.

Prvé tri dni skúšok prebiehali zväčša podľa scenára, ale Muovej pohroma ohromila divákov na Hayward Field.

Majsterka sveta z roku 2022 a horúca favoritka zakopla na 200 m a hoci statočne pokračovala, nemala šancu dobehnúť do cieľa.

Na prvom mieste skončila Nia Akinsová (1:57,36), zatiaľ čo Allie Wilsonová (1:58,32) a Juliette Whittakerová (1:58,45) si tiež vybojovali svoje miesto v Paríži.

Hall predviedol najlepší výkon svojej kariéry, keď po záverečnej zákrute prenasledoval majstra sveta z roku 2022 Normana a vyhral beh na 400 m za 44,17.

Norman doplatil na to, že vybehol príliš rýchlo, v záverečnom úseku stratil dych a finišoval za 44,41.

"Viem, že môžem bežať oveľa rýchlejšie, ako som bežal dnes. Len som zle odbehol preteky," povedal Norman novinárom. "Trochu som sa v tej chvíli príliš rozbehol, takže som za to na konci zaplatil."

Chris Bailey obsadil tretie miesto časom 44,42, zatiaľ čo stredoškolský fenomén Quincy Wilson skončil šiesty a vo veku len 16 rokov si mohol vyslúžiť povolanie do štafetového tímu.

Grant Holloway poslal svojim súperom odkaz bleskurýchlym úvodným výkonom v behu na 110 m prekážok, keď svoj rozbeh vyhral vo svetovom rekorde 12,92.

Trojnásobný majster sveta získal v Tokiu striebro, ale dal jasne najavo, že v Paríži nebude akceptovať nič iné ako zlato.

"Chcel som len vytvoriť tlak na štartové pole, aby všetci vedeli, že som stále na vrchole," povedal novinárom.

Anna Hallová uzavrela svoj triumf v sedemboji skvelým časom 2:04,39 min na 800 m a pri oslavách sa zrútila na dráhu, zatiaľ čo Jackie Joynerová-Kerseeová, ktorá získala zlato v tejto disciplíne v Soule a Barcelone, sa pozerala z tribúny.

Hallová sa bude snažiť pridať olympijské zlato k svojmu striebru a bronzu zo svetového šampionátu, pričom do Paríža pocestujú aj Chari Hawkinsová a Taliyah Brooksová.

Strieborný medailista z halových majstrovstiev sveta Cole Hocker vyhral beh na 1 500 m za 3:30,59 min a v tíme ho doplnia Yared Nuguse (3:30,86) a Hobbs Kessler (3:31,53).

Elle St. Pierreová sa v záverečnom behu udržala pred Elise Crannyovou a vyhrala beh na 5 000 m žien v rekorde mítingu 14:40,34. Karissa Schweizerová skončila tretia.

Americký olympijský test bude pokračovať vo štvrtok, keď sa očakáva, že víťazi na 100 m Noah Lyles a Sha'Carri Richardson budú súťažiť v úvodných behoch na 200 m mužov a žien.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Atletika»Obhajkyňa zlata sa v Paríži nepredstaví. V kvalifikácii nešťastne spadla