Arsenal je pod tlakom, po prvýkrát od roku 1997 nemusí postúpiť do Ligy majstrov

Je toto Wengerova posledná sezóna v Arsenale?
Je toto Wengerova posledná sezóna v Arsenale? (Autor: TASR/AP)
SITA|31. mar 2017 o 18:47

Londýnsky klub bude v šlágri kola čeliť Manchestru City.

MANCHESTER. Nedeľňajší duel tridsiateho kola najvyššej anglickej futbalovej súťaže medzi Arsenalom Londýn a Manchestrom City môže výrazne prehovoriť do šancí oboch tímov skončiť v prvej štvorke a zabezpečiť si miestenku do Ligy majstrov 2017/2018.

Fanúšikovia rešpektujú, čo Arséne dokázal a robí. Nech už sa šéfovia klubu rozhodnú akokoľvek, som si istý, že to bude to najlepšie pre Arsenal.


Pep Guardiola, tréner Manchestru City

Londýnčania z ostatných piatich ligových zápasov až štyrikrát prehrali, prípadná ďalšia prehra by mohla Arsenal priblížiť k prvej neúčasti v Lige majstrov od roku 1997.

Zverenci Arséna Wengera sú v tabuľke Premier League na šiestom mieste s 50 bodmi, hráči manchesterského tímu sú o tri priečky vyššie so sedembodovým náskokom.

Šesťdesiatsedemročný Francúz Wenger, ktorý sedí na londýnskej lavičke už viac ako dve desaťročia, čelí v tomto období veľkej kritike. Počas apríla údajne bude definitívne známe, či mužstvo povedie aj v nasledujúcom ročníku.

Jeho trénersky náprotivok Pep Guardiola mu pred vzájomným súbojom prejavil veľkú úctu.

"Fanúšikovia rešpektujú, čo Arséne dokázal a robí. Nech už sa šéfovia klubu rozhodnú akokoľvek, som si istý, že to bude to najlepšie pre Arsenal. Keď Arséne začne opäť víťaziť, priaznivci budú znova veľmi spokojní. To vám zaňho na sto percent sľubujem," vyhlásil 46-ročný Španiel.

Niekdajší kouč FC Barcelona a Bayernu Mníchov Guardiola nepredpokladá ľahký duel. "Priznám sa, že oveľa radšej by som Arsenalu čelil po sérii víťazstiev než v situácii, keď utrpel viacero prehier. Takto je to pre nás nebezpečnejšie," dodal Guardiola.

Španiel zdôraznil, že od svojho mužstva chce vidieť herné aj výsledkové zlepšenie. Manchester City má v lige za sebou dve remízy a vypadol vo vyraďovacej fáze Ligy majstrov na zástupcovi francúzskej Ligue 1 AS Monako.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Arsenal je pod tlakom, po prvýkrát od roku 1997 nemusí postúpiť do Ligy majstrov