Armstrongov lekár Ferrari odmieta dopingové obvinenia

TASR|17. okt 2012 o 16:36

Ferrari poprel aj informácie, že by spolupracoval s Armstrongom aj po roku 2005.

MILÁNO. Bývalý lekár Lance Armstronga odmietol obvinenia, že by stál na čele skupiny, ktorá poskytovala sofistikované dopingové látky americkému cyklistovi a ďalším jazdcom. Lekára Michele Ferrariho v júli potrestala Antidopingová agentúra USA (USADA) doživotným dištancom.

V stredu Ferrari zverejnil vyhlásenie na svojej webovej stránke, kde popiera obvinenia zo strany USADA so snahou zdiskreditovať výpovede kľúčových svedkov Floyda Landisa, Tylera Hamiltona, Christiana Vande Veldeho, Georga Hincapieho, Levi Leipheimera a Toma Danielsona.

"Falošné obvinenia všetkých šiestich cyklistov sú založené na vizuálnych dôkazoch, ale všetkých šesť svedkov hovorí len o tom, čo sa týkalo len mňa a každého jazdca individuálne. Nikdy sa nehovorí o prítomnosti ďalšieho svedka, či zo spomínanej šestice jazdcov alebo inej osoby, ktorá by mohla podporiť ich tvrdenia," uviedol Ferrari. "Výnimkou je vyhlásenie Landisa, keď hovorí: Hincapiemu tiež odoberal krv Dr. Ferrari v mojej prítomnosti.ď Škoda, že Hincapie vo svojom vyhlásení neuvádza žiadny odkaz na toto závažné obvinenie."

Ferrari súčasne poprel informácie, že by ďalej spolupracoval s Armstrongom aj po roku 2005. Podľa správy USADA smerovali od roku 1996 do 2006 peňažné platby od Armstronga ku Ferrarimu vo výške milión dolárov.

Informovala agentúra Reuters.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Armstrongov lekár Ferrari odmieta dopingové obvinenia