Armstronga podráždilo konanie francúzskych úradov

SITA|8. apr 2009 o 10:55

Lance Armstrong poprel oprávnenosť dohadov, že porušil antidopingové pravidlá.

AUSTIN. "Nijako som sa nevyhýbal kontrole," uviedol americký cyklista na margo situácie, ktorá sa udiala 17. marca počas jeho tréningového pobytu v juhofrancúzskom Beaulieu-sur-Mer.

Francúzska antidopingová agentúra (AFLD) zaslala Svetovej antidopingovej agentúre (WADA) správu o údajnom nevhodnom správaní 7-násobného víťaza Tour de France. Armstrong teraz uviedol, že 20-minútové zdržanie vyplynulo z povolenia osprchovať sa pred odberom vzorky moču, krvi a vlasov. Zástupcovia 37-ročného jazdca súbežne overovali identitu "výjazdového" komisára: "Nevedel som, kto je ten muž a či hovorí pravdu. Požiadal som ho preto o preukázanie totožnosti. Chcel som sa ubezpečiť, že to nie je len nejaký francúzsky chlapík, ktorý si zoberie vzorky a odíde."

Američan dodal, že komisára videl písať do protokolu slovo "nie" v rubrike pýtajúcej sa na prípadný výskyt nejakej mimoriadnej udalosti počas kontroly. "Toto je ďalší dôkaz nevhodného konania francúzskych úradov. Je mi ľúto, ak sú sklamaní negatívnymi výsledkami mojich testov, ale ja neužívam žiadne zakázané podporné prostriedky," podráždene skonštatoval Armstrong.

Polícia našla zlodeja Armstrongovho bicykla

Polícia v kalifornskom Sacramente zadržala dvoch mužov obvinených z odcudzenia a prechovávania bicykla sedemnásobného víťaza Tour de France Lancea Armstronga. Tridsaťdeväťročný Lee Crider mal spáchať trestný čin krádeže Armstrongovho časovkárskeho špeciálu Trek Livestrong 1274 a dvoch ďalších bicyklov patriacich tímu Astana.

O päť rokov mladší Dung Le čelí podozreniu z prechovávania odcudzeného majetku. Crider podľa polície ukradol bicykle z kamiónu tímu Astana počas februárových pretekov Okolo Kalifornie a potom predal Armstrongov špeciál Lemu, ktorý ho o štyri dni odovzdal polícii. Zvyšné dva stroje sa stále nenašli.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Armstronga podráždilo konanie francúzskych úradov