Arizona Coyotes si od New Jersey vzali Wedgewooda

Oh My Hockey|5. nov 2021 o 07:59

Pobyt na waiver listine včera priniesol jeden prestup. Z New Jersey Devils smeruje do Arizony Coyotes brankár Scott Wedgewood.

31-ročný brankár sa vracia do jediného klubu, v ktorom okrem Devils chytal. V organizácii Coyotes pôsobil v sezóne 2017/18. Odchytal tu 20 zápasov, 5 vyhral a chytal s 89,3-percentnou úspešnosťou zásahov.

Motivácia "kojotov" je jasná. Trápi ich nielen desaťzápasová šnúra prehier, ale i zranenie Cartera Huttona. Toho spoľahlivo nahrádza Karel Vejmelka, ale Yotes potrebujú posilu. Pod Vejmelkom sú v hierarchii Ivan Prosvetov a Josef Kořenář, preto hľadali veterána na post dvojky.

Devils majú po tomto kroku iba štyroch brankárov pod zmluvou v NHL. Viac príležitostí by Wedgewoodovým odchodom mohol dostať mladík Nico Daws, zvlášť, keby sa zranil Mackenzie Blackwood alebo Jonathan Bernier. Ak by zdravotné komplikácie postihli hocikto zo spomínanej štvorice zranil, "diabli" by museli riešiť problémy a hľadať nové mená.

Po uzdravení Huttona bude Wedgewood pravdepodobne opäť umiestnený na waiver listinu, vďaka čomu si ho Devils budú môcť stiahnuť späť do svojho tímu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Arizona Coyotes si od New Jersey vzali Wedgewooda