Budú mať futbalisti problém pre reprezentáciu? V klube im hrozí karanténa

Cristian Romero.
Cristian Romero. (Autor: TASR/AP)
SITA|28. sep 2021 o 14:47

Vo výbere Argentíny by podobný problém mohli mať traja hráči.

BUENOS AIRES. Argentínsky tréner Lionel Scaloni povolal na októbrové zápasy juhoamerickej časti kvalifikácie o postup na budúcoročné majstrovstvá sveta aj trojicu hráčov z anglickej Premier League.

A to aj napriek tomu, že Argentína z pohľadu Veľkej Británie stále je na tzv. červenej listine krajín v súvislosti s koronavírusom.

Znamenalo by to, že po návrate do svojich klubov by na reprezentantov čakala povinná desaťdňová izolácia.

Trio nominovaných tvoria brankár Aston Villy Emiliano Martínez a dvaja hráči Tottenhamu Cristian Romero a Giovani Lo Celso. V porovnaní so septembrovým zrazom tentoraz argentínsky tréner z nominácie vynechal stredopoliara Aston Villy Emiliana Buendiu.

Na Argentínu čakajú súboje v Paraguaji (8.10.), doma s Uruguajom (11.10.) a rovnako v domácom prostredí proti Peru (15.10.). Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) verí, že britská vláda v tomto prípade prehodnotí karanténne opatrenia tak, aby sa spomenutí Argentínčania mohli po návrate do svojich klubov vyhnúť povinnej izolácii.

FIFA stále nerozhodla o osude kvalifikačného šlágra Brazília - Argentína, ktorý 5. septembra v Sao Paule prerušili už po siedmich minútach. Príslušníci Brazílskeho úradu pre zdravotný dohľad (ANVISA) potom z ihriska odviedli Martíneza, Lo Celsa a Romera z dôvodu ich porušenia koronavírusových protokolov

Na čele juhoamerickej kvalifikácie MS 2022 je Brazília s náskokom šiestich bodov pred Argentínou. Brazílčania dosiaľ vyhrali všetkých osem zápasov, ktoré odohrali. Na MS priamo postúpia štyri najlepšie tímy z Južnej Ameriky. Piate mužstvo tabuľky si zahrá medzikontinentálnu baráž.

Súvisiaci obsah

Najčítanejšie
Najnovšie
4 hod
24 hod
7 dní
Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»Budú mať futbalisti problém pre reprezentáciu? V klube im hrozí karanténa