Anži Machačkala má finančné problémy, predá najlepších hráčov

Fanúšikova Anži Machačkala sa dočkali odpovedí.
Fanúšikova Anži Machačkala sa dočkali odpovedí. (Autor: russiatrek.org)
SITA|28. dec 2016 o 15:06

Klub patriaci miliardárovi Sulejmanovi Kerimovovi sa dostal do podobnej situácie aj pred troma rokmi.

MACHAČKALA. Ruský futbalový klub Anži Machačkala prostredníctvom svojej oficiálnej stránky zverejnil informáciu, podľa ktorej pristúpi k predaju najlepších hráčov do iných klubov. Dagestanského účastníka ruskej najvyššej súťaže k tomuto kroku prinútili finančné problémy.

"Milí fanúšikovia. Musíme vás informovať, že vzhľadom na objektívne príčiny, vrátane finančných, je náš klub Anži nútený pristúpiť k optimalizácii vo všetkých oblastiach. Týka sa to aj predaja našich najlepších hráčov do iných klubov. Finančné ťažkosti postihli v súčasnosti viacero klubov, nielen Anži Machačkala, a preto vás žiadame, aby ste tieto zmeny prijali s pochopením," uvádza sa v oficiálnom stanovisku vedenia klubu.

V Machačkale pôsobí od leta aj niekdajší tréner českej reprezentácie či slovenských klubov MŠK Žilina a Matador Púchov Pavel Vrba. Niektoré ruské médiá priniesli správy o tom, že úsporné opatrenia by sa mohli dotknúť aj 53-ročného rodáka z Přerova.

Klub patriaci miliardárovi Sulejmanovi Kerimovovi sa dostal do podobnej situácie aj pred troma rokmi. Vtedy z mužstva odišli viaceré zvučné mená - Samuel Eto´o, Willian, Igor Denisov, Jurij Žirkov či Lassana Diarra.

Oklieštené mužstvo Anži následne v sezóne 2013/2014 zostúpilo o poschodie nižšie. Po roku si opäť vybojovalo miestenku medzi ruskou elitou. V tejto sezóne figuruje po jesennej časti na 11. mieste tabuľky.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Anži Machačkala má finančné problémy, predá najlepších hráčov